Terveellisten valintojen tekeminen on helpompaa, kun aloittaa aamun hyvin.

Vaikka pyrkisi elämään terveellisesti, voi se toisinaan tuntua todella haastavalta ja tekisi mieli vain luovuttaa ja lyödä kaikki läskiksi. Sen sijaan, että nostaisit kädet pystyyn, koeta seuraavana aamuna sisällytää alle listatut simppelit niksi osaksi aamurutiinejasi, sillä Women’s Healthin mukaan ne on suunniteltu tekemään terveellisistä valinnoista helpompia loppupäivän aikana.

1. Aloita vedellä

Heti herättyäsi juo raikasta vettä, jotta korvaat yön aikana menettämäsi nesteet. Jos pelkkä hanavesi ei meinaa mennä alas, lisää sekaan esimerkiksi sitrushedelmien viipaleita, jotka antavat vedelle hieman makua.

2. Venyttele

CrossFit-ohjaaja Lauren Fleri suosittelee venyttelemään heti aamulla ja vain viisi minuuttiakin saa veret kiertämään ja helpottaa kroppasi jännitteitä.

3. Syö ravintorikkaasti

Ravitsemusterapeutti Dawn Thorpe Jarvis rohkaisee syömään paljon vitamiineja pursuavia hedelmiä ja vihanneksia. Jos sinusta tuntuu, ettet saa syötyä tarpeeksi hedelmiä ja vihanneksia, voit tukea ruokavaliotasi monivitamiinivalmisteilla, mutta muista, että ne eivät korvaa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota.

4. Muista syödä jotain vihreää

”Aamulla aineenvaihduntasi on hidas, joten sen haluaa saada kunnolla käyntiin”, Jarvis sanoi Women’s Healthille.

Näin saat käyntiin myös kaloreiden palamisen. Jarvis neuvoi syömään proteiinia sisältäviä lehtivihreitä, sillä ne ovat hyvä lähde monille antioksidanteille.

5. Tai syö edellisiltana valmistamasi aamupala

Sängystä on helpompi nousta, jos tietää jääkaapissa odottavan herkullinen, terveellinen aamupala. Ravitsemusterapeutti Angela Lemond on innostunut tuorepuurotrendistä. Hän suosittelee sekoittamaan yhteen 1/2 kupillista kaurahiutaleita, 1/2 kupillista kreikkalaista jogurttia, 2/3 kupillista maitoa, lisäämään maun mukaan vaniljaa sekä kanelia ja lopuksi ripottelemaan päälle tuoreita hedelmiä, pähkinöitä tai kookosta.

6. Koeta olla katsomatta puhelintasi

Tämä on helpommin sanottu kuin tehty, mutta Women’s Healthin mukaan sillä on väliä. Pennsylvanian yliopiston tutkimuksessa todettiin, että aamulla vain kolme minuuttia huonoja uutisia lukeneet ihmiset raportoivat 27 prosenttia todennäköisemmin, että heillä oli huono päivä kuin ne ihmiset, jotka eivät altistuneet negatiivisuudelle – ja huonolla tuulella tuskin valitset appelsiinia donitsin sijaan tai lähde kuntoilemaan sen sijaan, että nauttisit kotisohvalla lasillisen viiniä.

7. Suunnittele treeni ennen unille menoa

Jos sinulla on aikomus lähteä salille ennen töitä, tee treenisuunnitelmasi valmiiksi edeltävänä iltana. Näin aamu-unisena et joudu keksimään sitä lennosta – ja luovuttamaan muutaman minuutin jälkeen.

Lähde: Women’s Health