Näitä merkkejä et voi olla huomaamatta.

Moni haaveilee varsinkin viikonlopun lähestyessä erilaisista herkuista, jotka yleensä sisältävät paljon rasvaa. Esimerkiksi pizza, hampurilaiset, sipsit ja suklaa kuuluvat monen suomalaisen viikonlopun viettoon.

Toki herkkuja on lupa syödä aina välillä, mutta ikävä kyllä rasvaisten herkkujen kohdalla pitäisi kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon rasvaa herkkujen mukana tulee nautittua.

Tietenkin tiedämme, että kehollemme ei todellakaan tee hyvää syödä liikaa ja ennen kaikkea vääränlaista rasvaa. Moni kuitenkin ajattelee lähinnä, että rasva lähinnä lihottaa, vaikka vääränlaisen ja ylimääräisen rasvan saanti vaikuttaa kehoon monella mullakin tavalla.

Kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, millaista rasvaa käytät. Sillä on nimittäin suuri ero, saatko päivittäisen rasvasi esimerkiksi avokadosta, pähkinöistä ja lohesta, vai transrasvoja sisältävistä sipseistä ja ranskalaisista.

Moni ei välttämättä kuitenkaan osaa tunnistaa sitä, että rasvaa on tullut syötyä aivan liikaa. Jokaisen kuitenkin kannattaisi osata tunnistaa kehon antamat hälytysmerkit.

Seuraavista merkeistä tunnistat, että syöt liikaa rasvaa.

  1. Ihosi ei ole enää kirkas, vaan se on täynnä finnejä ja mustapäitä
  2. Hikoilet aiempaa helpommin, useammin ja enemmän
  3. Sinulla on usein vatsa kipeä ja kärsit ripulista
  4. Sinulla on ruokailun jälkeen niin kova aivosumu, ettet pysty keskittymään
  5. Verenpaineesi on noussut

Jos edellä mainitut merkit kuulostavat tutulta, ala välittömästi karsia rasvaa ruokavaliostasi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Wunderweib