Kauraleseitä aamupalaksi ja nälkä pysyy paremmin poissa

Aamiaisen syöminen on tärkeää, sillä herättää aineenvaihdunnan ja se auttaa syömään terveellisemmin pitkin päivää.

Tutkimus on saanut selville, että on olemassa tietty aamupalasyötävä, joka voi auttaa pitämään nälän poissa pitkin päivää.

Nälkää loitolla pitäväksi ruoka-aineeksi paljastui kauraleseet. Tulos saatiin tutkimuksesta, jota varten tutkijat antoivat 30 terveelle, hoikalle naiselle neljä erilaista variaatiota kekseistä ja mehusta erillisinä päivinä.

Näiden aamiaisten eroina oli se, että osassa oli enemmän kauraleseitä kuin osassa ja joissakin niitä ei ollut ollenkaan. Jokaisen syömiskerran jälkeen osallistujat arvioivat omaa kylläisyysastettaan.

Tuloksista kävi ilmi, että kylläimpiä olivat naiset, jotka söivät annoksen, jossa oli eniten kauraleseitä. Ja ei niin yllättäen, annokset, joissa ei ollut ollenkaan lisättyjä kauraleseitä, jättivät osallistujat nälkisimmiksi.

Tutkijoiden mukaan kauraleseissä oleva kuitu on syypää tuloksiin. Kuitu auttaa pitämään kylläisenä pidempään ja se voi johtaa siihen, että ruoka-annoksen syötyään syö vähemmän muuta.

Sen lisäksi kuidun lisääminen juomiin, kuten mehuun, voi pitää kylläisempänä kuin lisäämällä kuitua kiinteisiin ruokiin. Tutkimukseen osallistuneista ryhmistä toisiksi eniten kylläisiä olivat he, joilla kauraleseiden määrää oli keksien sijaan lisätty vain juomissa.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.