Jos salitreeni tai lenkillä käyminen ei ole sinulle mieluisimpia kuntoilumuotoja, voi houkuttavampi vaihtoehto löytyä makuuhuoneesta.

Seksin harrastamisesta voi saada tehokkaan treenin keskivartalolle ja jalkojen lihaksille, kertoo The Sun. Kun tuttuihin seksiasentoihin tekee pieniä muutoksia, saa niistä tehoa irti uudella tavalla – nautintoa unohtamatta – ja samalla voi kilojakin alkaa karista.

Ennen kuin hyppää lakanoiden väliin polttamaan kaloreita, on hyvä parantaa omaa kestävyyttä. Seksi- ja parisuhdeasiantuntija Rebecca Dakinin mukaan etenkin seksin avulla laihtuminen vaatii energisiä, kuluttavia seksisessioita.

The Sunin mukaan Dakin suosittelee harjoittelemaan kumppanin kanssa edgingia, eli laukeamista kontrolloivaa tekniikkaa, jossa henkilö on aivan lähellä laukeamista ennen kuin seksiakti keskeytetään ja jatketaan sitten uudelleen.

”Yleensä yhdyntä ennen ejakulaatiota kestää 6-8 minuuttia, joten seksisession kestoa kannattaa pidentää vähintään 30-40 minuuttiin, jotta sillä olisi vaikutusta. Ja mitä hikisempää, sen parempi”, Dakin kertoo.

Mutta entä ne seksiasennot? Alta voit lukea, mitkä asennot polttavat tehokkaasti kaloreita ja millaista treeniä niistä saa kropalle.

Lähetyssaarnaaja

Jos kuvittelit, että kaloreita kuluttavien seksiasentojen kärjessä on monimutkainen asento suoraan Kama Sutran sivuilta, kuvittelit väärin. The Sunin mukaan tämä kenties tylsäksikin mielletty asento voi antaa keskivartalolle kunnon treenin.

”Lähetyssaarnaaja on todella aliarvostettu, mutta se on melko energinen ja takamuksen jännitys tekee sitä hyvän pakaroille”, Dakin sanoo.

”Alla olevalle kumppanille asento antaa mahdollisuuden työntää itseään ylöspäin, mikä aktivoi keskivartaloa ja käyttää pakaralihaksia, jolloin liikutte yhdessä sen sijaan, että makoilette paikoillaan”, hän jatkaa.

Takaapäin

Dakinin mukaan tässä asennossa voi tehdä todella töitä keskivartalon aktivoimiseksi. Jos olet kontillaan oleva osapuoli, Dakin suosittelee liikuttamaan takapuolta ylöspäin, jotta toinen osapuoli ei joudu tekemään kaikkea työtä yksin. Samalla reisi- ja pakaralihakset joutuvat töihin auttaakseen sinua ottamaan yhtyvän liikkeen vastaan.

Ratsastus

Tässä asennossa avainasemassa on ratsailla olevan kyykätä niin, että jalkapohjat ovat alustaa vasten. The Sunin mukaan tämä vaikuttaa silloin yhtä aikaa sekä jalkoihin, takamukseen että vatsaan.

Jos tällainen kyykkäys on liian intensiivistä, voit aluksi lähteä liikkeelle tutummasta versiosta, jossa polvet ovat alustaa vasten. Tässäkin versiossa alavatsalihakset ja lantionlihakset pääsevät töihin ja jos painat jalkasi kiinni kumppanisi kylkiin, aktivoit samalla jalkalihaksiasi.

Silta

The Sunin mukaan tässä asennossa yhdyttävän kumppanin kasvot ovat toista osapuolta päin ja hän käsien ja jalkojensa avulla kannattelee itseään irti alustasta. Tämä laittaa kaikki isot lihasryhmät töihin hauiksista vatsalihaksiin ja pakaralihaksista pohkeisiin.

Tämä asento ei suinkaan ole helppo, ja liikkeelle kannattaakin lähteä siitä, että laittaa selän alle tyynyjä tukemaan painoa. Tällä tavalla jalkojen lihakset kuitenkin ovat yhä töissä – ja Dakinin mukaan asento on vaivan arvoinen:

”Tämä on todella hyvä asento klitoriksen stimulaatiota ajatellen.”

Lootus

Jos tiedät lootusasennon joogasta, on tässä sinulle jo jotain tuttua.

”Toinen osapuoli istuu jalat ristissä ja toinen osapuoli istuu hänen syliinsä yhdyntää varte hajareisin. Tässä saa hyvän intiimin yhteyden, mutta asento voi olla myös melko energinen”, Dakin selittää.

”Teidän täytyy vain saada koordinoitua liike oikein”, hän lisää.

Keskivartalo joutuu tässä asennossa töihin vakauttamaan vartalon ja yhtyvä liike antaa pakaralihaksille hyvän treenin.

Kottikärryt

The Sunin mukaan tällä asennolla ei ole häävi nimi, mutta se on mainio asento saamaan hien pintaan. Tässä asennossa yhdyttävä osapuoli aloittaa lattialla ja käsiensä avulla tasapainottaa itsensä lankkumaiseen asentoon, minkä jälkeen yhtyvä osapuoli nostaa hänen jalat ilmaan ja pitää niistä kiinni vyötärön kohdilla.

”Yhtyvälle osapuolelle tämä on hyvä jalka- ja keskivartalotreeni ja yhdyttävälle osapuolelle hänen käsilleen”, Dakin kertoo.

Näillä vinkeillä teet tutuista asennoista siis tehokkaampia kaloreiden polton kannalta. Jos haluat tietää, kuinka paljon erilaiset asennot sen sijaan kuluttavat kaloreita sellaisenaan, se selviää aiemmin julkaistusta artikkelista täällä.

Lähde: The Sun