Tutkijoiden mukaan kofeiini voi suojata MS-taudilta.

Kahvia rakastavat voivat jälleen iloita, sillä tutkimus on löytänyt uuden mahdollisen terveyshyödyn kahvista. Newserin mukaan tutkimus väittää, että neljä kupillista kahvia tai enemmän päivässä juomalla voi vähentää mahdollisuutta sairastua MS-tautiin.

Kansainvälinen tutkimusryhmä perehtyi kahteen aineistoon, ruotsalaiseen ja amerikkalaiseen, mistä selvisi, että kahvia juomattomille kehittyi 1,5 kertaa todennäköisemmin MS-tauti kuin heille, jotka joivat noin neljä kupillista kahvia päivässä.

MS-taudissa immuunijärjestelmä iskee hermosäikeisiin hyökäten suojaavan myeliinin kimppuun. Tutkijat uskovat kofeiinin estävän kehossa kemikaalia, joka päästäisi immuunisolut keskushermostoon tuhoamaan myeliiniä.

Newserin mukaan tutkimuksessa on kuitenkin rajoitteensa: uusi tutkimus ei löytänyt syy-yhteyttä kofeiinin ja MS-taudin mahdollisuuden vähentämisen väliltä. Sen lisäksi tutkimuksen aineisto perustui itse ilmotettuihin kahvitottumuksiin, jotka juontavat kymmenen vuoden taakse ja voivat olla summittaisia.

”MS-taudin näkökulmasta minun mielestäni on liian vähän aineistoa tukemaan kahvin nauttimisen muutoksia tällä hetkellä”, tutkimusta johtanut Ellen Mowry sanoi.

”Lisätutkimuksia pitäisi tehdä… sillä se voi johtaa uusien tavoitteiden tunnistamiseen taudin hoitoa ajatellen”, hän lisäsi.

Mowryn mukaan hyvä puoli on kuitenkin se, että kaksi tutkimusaineistoa sai todella samankaltaiset tulokset.

Newserin mukaan aiemmin kahvin on kerrottu voivan vähentää ihosyövän ja rintasyövän mahdollisuuksia. Sen lisäksi yli 130 000 vapaaehtoisen avulla toteutettu Harvardin tutkimus sai selville, että jopa kuusi kupillista päivässä ei nosta kuolemanriskiä.

Lähde: Newser