Kädet voi pestä paremminkin – tämä on tehokkain tapa

Tutkimuksin parhaaksi todettu tapa käsien pesemiseen sisältää monta vaihetta.

Käsienpesu on osa jokaisen päivittäisiä tapoja ja menetelmä on kaikille tuttu. Jos kuitenkin haluat päästä mahdollisimman tehokkaasti eroon bakteereista, olet todennäköisesti pessyt kätesi väärin.

Tutkijat ovat todenneet, että Maailman terveysjärjestö (WHO) kuuden kohdan tapa käsienpesuun on kaikista tehokkain, sillä se vähentää bakteereja 21 prosentilla verrattuna monien käyttämään hiero saippuaa käsiin noin 20 sekuntia ja huuhtele -tapaan, joka vähentää vain kuusi prosenttia bakteereja.

Kuuden kohdan tavassa ensin saippuoituja käsiä hangataan yhteen kämmenet vastakkain ja sen jälkeen toista kämmentä hankataan toisen kämmenselkään niin, että sormet lomittuvat ja sitten sama toistetaan toiselle kädelle.

Kolmannessa kohdassa kämmeniä hierotaan yhteen niin, että sormet lomittuvat. Neljänessä vaiheessa taas huolehditaan sormien selkämyksistä hieroen niitä kämmeniin samalla, kun sormet on liitetty yhteen.

Viidennessä vaiheessa toinen käsi asetetaan vastakkaisen käden peukalon ympärille ja peukaloa hierotaan, mikä toistetaan sitten myös toiselle peukalolle. Kuudennessa vaiheessa vielä sormia hierotaan vastakkaisen käden kämmeneen.

Glasgow Caledonian University –yliopiston tutkijat totesivat kyseisen tavan tehokkaimmaksi seuraamalla 42 lääkärin ja 78 sairaanhoitajan käsienpesuja käsidesillä. Kuuden kohdan tapa vei kuitenkin neljänneksen kauemmin aikaa – keskimäärin 42,5 sekuntia.

Täältä voit katsoa vielä WHO:n julkaiseman ohjeen tehokkaamasta tavasta pestä kädet.

Lähde: Newser


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.