Ottamalla tämän juoman osaksi viikoittaisia rutineitasi, madallat mm. sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Terveydestä huolehtiminen on tärkeää ja se on onkin tunnetusti yksi pitkän iän merkittävistä ”salaisuuksista”. On myös kuitenkin olemassa yksittäisiä tapoja, joita on liitetty pitkään ikään, yksi niistä on säännöllinen teen nauttiminen. European Journal of Preventive Cardiology -lehdessä tammikuussa julkaistun tutkimuksen mukaan, teen juominen viikoittain lupaa sinulle pidempää ja terveellisempää elämää.

Seurattuaan 100 902 tutkittavan dataa noin seitsemän vuoden aikana, tutkijat totesivat, että teenkulutus liittyi terveempiin elinvuosiin ja pidempään elinajanodotteeseen. Erityisesti säännöllisen teenkulutuksen, joka tarkoittaa tavallisen teen juontia vähintään kolme kertaa viikossa, todettiin liittyvän pienempään sydän- ja verisuonitautien riskiin.

Verrattuna niihin, jotka joivat teetä harvoin tai eivät koskaan, säännöllisesti teetä nauttivilla oli 20 prosenttia pienempi sydänsairauksien ja aivohalvauksen riski, 22 prosenttia pienempi kuolemaan johtaneiden sydänsairauksien ja aivohalvauksen riski ja 15 prosenttia pienempi muiden syiden aiheuttama kuoleman riski.

Vihreällä teellä oli parhaat edut

Teen terveysvaikutusten uskotaan johtuvan sen sisältävien polyfenolien vaikutuksesta elimistöön, joiden mm. tiedetään edistävän hyvää sydän- ja verisuoniterveyttä ja lieventävän korkeaa verenpainetta.

Tutkijat havaitsivat, että erityisesti vihreällä teellä oli vahvimmat terveysvaikutukset. Tämä johtunee siitä, että vihreässä teessä on runsas polyfenolipitoisuus.

Juotko teetä? Jaa tämä juttu myös muille teen juojille!

Lue myös: Mies joi tätä juomaa joka päivä – eli 152-vuotiaaksi

Lähde: Best Life