Tutkijat ovat selvittäneet, kuinka parin juomistottumukset vaikuttavat onnellisuuteen.

Jos kumppanilasi on tapana nauttia alkoholia ja sinä taas pitäydyt mieluummin alkoholittomissa juomissa, voi se tietää vaikeuksia suhteellenne, sillä parin erilaiset juomistottumukset vaikuttavat suhteen onnellisuuteen.

Women’s Health kertoo tutkimuksen selvittäneen, että samanlaiset juomistottumukset omaavat parit olivat todennäköisemmin onnellisempia kuin parit, joissa toinen osapuoli kertoi juovansa säännöllisesti alkoholia toisen ollessa enemmän selvänä.

Suhteissa, joissa toinen joi ja toinen ei, koki pari todennäköisemmin ongelmia erityisesti ajan myötä ja varsinkin silloin, kun nainen oli enemmän juova osapuoli ja mies alkoholia välttelevämpi osapuoli.

Women’s Healthin mukaan ongelmiin ei vaikuttanut laisinkaan se, kuinka paljon kumppani joi, vaan vain se, jos toinen pidättäytyi täysin alkoholin käytöstä. Tutkijoiden yksi teoria erilaisten juomatottumusten vaikutukselle on se, että se tarkoittaa, ettei oman kumppanin kanssa vietä laatuaikaa.

”Emme ole varmoja, miksi tätä tapahtuu, mutta syy voi olla siinä, että enemmän vapaa-ajan aktiviteetteja yhdessä tekevillä pareilla suhteen laatu on parempi”, tutkimusta tehnyt Kira Birdtt kommentoi.

Michiganin yliopiston tutkimusta varten tutkijat haastattelivat yli 2 700 naimisissa olevaa paria heidän tavoistaan käyttää alkoholia. Jokainen osallistuja vastasi kysymyksiin siitä, kuinka usein he ja heidän kumppaninsa joi alkoholia ja kuin kriittiseksi, vaativaksi tai ärsyttäväksi he kokivat kumppaninsa yleisesti.

Women’s Healthin mukaan tulokset pätevät yleisiin tottumuksiin, joten jos vaikkapa toisinaan kumppanisi nauttii huurteisen ruokailun yhteydessä ja sinä et – tai päinvastoin – ei se ole merkki huonosta suhteesta.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia