Joudutko juomaan useamman kupin kahvia piristyäksesi? Syy voi olla geeneisssäsi

Geenisi voivat vaikuttaa siihen, riittääkö sinulle yksi kupillinen kahvia vai kaipaatko useampaa.

Jos olet koskaan ihmetellyt, miten toiset pärjäävät yhdellä kupisella kahvia ja itse kaipaat heti aamusta useampaa, tarjoaa tämä tutkimus siihen vastauksen: syy voi piillä geeneissäsi.

Scientific Reports -julkaisussa ilmestynyttä tutkimusta varten tutkijat analysoivat noin 1 200 italialaista ja noin 1 700 Alankomaiden asukasta ja perehtyivät heidän DNA:han tunnistaakseen PDSS2-geenin, jolla tutkijoiden mukaan on suuri rooli siinä, miten ihmiset metaboloivat kahvia.

Metron mukaan analysoimalla ihmisten DNA:ta ja juodun kahvin määrää tutkijat saivat selville, että osa ihmisistä ei kaipaa niin paljon kahvia tunteakseen oloaan virkeämmäksi, koska heidän kehonsa pilkkoo kofeiinia eri tavoin.

Tutkimuksen mukaan ihmiset, joilla on vahvempi PDSS2-geeni, juovat vähemmän kahvia, koska heidän kehonsa metaboloi kofeiinia tasaisemmalla tahdilla, joten se leviää heidän kehossaan tasaisesti eivätkä he tarvitse jatkuvasti santsikupillisia tunteakseen oloaan virkeämmäksi.

Sen sijaan heillä, joilla geeni on heikompi, kofeiini metaboloituu liian nopeasti, mikä aiheuttaa intensiivisiä piikkejä ja laskuja.

Jos siis joudut turvautumaan säännöllisiin kupillisiin kahvia tai pärjäät päivän yhdellä, ei kyse ole vain omista tottumuksista tai mieltymyksistä, vaan geeneistäsi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.