Kukapa ei haluaisi, että omat lapset olisivat onnellisia ja terveitä.

On olemassa paljon vinkkejä, kuinka kasvattaa onnellinen ja terve lapsi. Se mitä lapset todella tarvitsevat, on oman vanhemman aikaa. Kun lapsista tulee itse aikuisia, he muistavat lämmöllä ne asiat, joita sai tehdä yhdessä esimerkiksi oman äidin kanssa.

Mikä estäisi sinua viettämästä aikaa oman lapsesi kanssa? Onko se matkapuhelin, jota pitää vilkuilla koko ajan vai työkiireet? Oma perhe tulisi silti asettaa etusijalle. Vaikka sinulla olisi kiire tehdä muita asioita, koita silti järjestää aikaa lapsellesi. Jos et tiedä miten aloittaa, tässä alla on kuusi asiaa, joita tekemällä joka päivä, teet lapsesi onnelliseksi ja terveemmäksi. Osa niistä ei edes vie päivän aikana kovin paljon aikaasi.

Kuusi jokapäiväistä tekemistä, joka tekee hyvää lapsillesi

1. Kosketa lastasi

Jos et koskaan tai kosketa lastasi tai teet sen harvoin, tuntee lapsesi todennäköisesti olonsa turvattomaksi ja yksinäiseksi. Kosketus on tapa, jolla saadaan yhteys toiseen ihmiseen. Voit esimerkiksi halata lastasi joka päivä.

2. Näytä mistä voi olla kiitollinen

Aloita yksinkertaisista asioista, kuten siitä kiitollisuudesta, että teillä on katto pään päällä ja sänky, jossa nukkua. Lapsesi oppivat mitä teet ja sanot. Kun he oppivat kiitollisuutta, oppivat he samalla olemaan myötätuntoisia.

3. Laula lapsellesi

Lapset rakastavat sitä, kun kuulevat oman vanhempansa äänen. He eivät välitä, miltä esimerkiksi lauluäänesi kuulostaa, joten kannattaa laulaa omalle lapselle joka päivä. Näet kuinka heidän silmänsä kirkastuvat, kun laulat. Monet lapset ovat kovia hyräilemään, joten kun lapsesi taas hyräilee, liity hyräilyyn mukaan.

4. Nauttikaa välillä sotkuisesta kodista

Tämä voi olla monille vaikeaa, mutta koti voi olla välillä sotkuinenkin. Jos murehdit vain jatkuvasti siitä, kuinka kotinne ei ole tarpeeksi siisti ja käytät ylimääräisen aikasi siivoamiseen, se vie aikaa lapseltasi. Kymmenen vuoden kuluttua sotkuisella kodilla ei ole mitään väliä, mutta sillä on, jos et ole viettänyt lapsesi kanssa tarpeeksi aikaa.

5. Tue lastasi hänen positiivisissa valinnoissaan

Jokainen lapsen on löydettävä oma paikkansa maailmassa. Tue lastasi valinnoissa, jotka ovat positiivisia. Siihen voi välillä riittää pelkkä hymy. Anna lapsesi kokeilla uusia asioita ja tue häntä niissäkin.

6. Tutkikaa maailmaa yhdessä

Varaa jokaiselle viikolle aikaa siihen, että opit lapsestasi jotain uutta. Tehkää jotain yhdessä. Voitte esimerkiksi mennä kokkauskurssille, jossa lapsesi näkee, että sinäkin opit samalla uutta, kun hänkin oppii. Siitä lapsesi tietää, että sinäkään et vielä osaa kaikkea, mutta opit koko ajan lisää. Samalla lapsesi tietää, että kukaan muukaan ei ole täydellinen.

Nauti siitä, että sinulla on lapsia, joiden kanssa voit viettää laatuaikaa!

Lähde: Yourtango