On olemassa asioita, joita entisestä kumppanista ei kannattaisi sanoa uudelle kumppanille.

Vaikka vanha parisuhde olisikin loppunut jo jokin aikaa sitten ja olisimme jo uudessa suhteessa eri kumppanin kanssa, emme useinkaan ole pystyneet päästämään vanhoista käyttäytymismalleistamme irti, ja kannamme usein vanhan suhteen painolastia ja käyttäytymismalleja mukanamme.

Eksän mainitsemisen ei tietenkään tarvitse olla kiellettyä tai tabu, koska joskus voi olla aivan aiheellista viitata eksään, jos puheenaihe sivuaa häntä jollain tapaa.

On kuitenkin olemassa kolme lausetta, joita et saisi sanoa nykyiselle kumppanillesi eksääsi liittyen, sillä se voi vahingoittaa parisuhdettasi, etenkin jos sanot näitä lauseita useammin kuin kerran.

Vältä siis seuraavia lauseita eksästäsi.

 1. Tuo häiritsi minua jo eksässänikin
  Vaikka kumppanisi olisikin tehnyt jotain, mikä häiritsee sinua, älä silti yhdistä tätä toimintaa automaattisesti eksääsi. Yleensä keskustelu vain paisuu pahemmaksi riidaksi, jos vedät eksäsi mukaan soppaan.

 2. Olet joskus ihan samanlainen kuin hän
  Tämä on ikävä kyllä usein merkki siitä, että et ole vielä päässyt yli eksästäsi, sillä jos ajattelet häntä suuttuessasi, ajattelet häntä todennäköisesti myös muutenkin paljon.

 3. Hän oli tässä/tuossa paljon parempi kuin sinä
  Nykyisen kumppanin vertaaminen eksään on ihan viimeinen asia, mitä kannattaa tehdä. Toki kaikki tekevät sitä jossain määrin mielessään, mutta ääneen ei kannata missään nimessä toiselle sanoa, että vertailee tätä juuri entiseen kumppaniin. Suhteenne ei ainakaan parane tällaisesta toiminnasta.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Eric Ward, Unsplash