Tämä voi kuulostaa harmittomalta teolta, jos juot vettä samasta lasista koko viikon ajan. Sitä se ei lääkärien mielestä kuitenkaan ole. Se voi olla sinulle suuri terveysriski.

Onko sinulla tapana pitää sänkysi vieressä vesilasia, jonka täytät vedellä joka ilta? Ehkä se on lempilasisi, joten haluat käyttää vain sitä. Vaikka täytät sen vain vedellä, olisi lasi syytä pestä ennen uutta täyttöä.

Vaikka vesi on puhdasta, voi lasiin päästä silti epäpuhtauksia. Lääkärien mukaan lasissa voi alkaa lisääntymään esimerkiksi norovirus, jos lasia ei pese tarpeeksi usein. Virus voi selvitä lasissa jopa viikon ajan, jos lasia ei pese.

Jos lasia ei pese ennen kuin täyttää sen uudelleen vedellä, lasissa olevat bakteerit pysyvät kalvon sisällä ja niillä on mahdollisuus alkaa lisääntymään. Kun niitä on lasissa tarpeeksi paljon ja ne pääsevät veden mukana elimistöön, ne voivat tehdä sairaaksi.

Kannattaa myös muistaa vaihtaa vesi joka päivä uuteen, koska pöydällä seisova vesikin voi olla terveysriski. Kannellinen lasi on paras vaihtoehto, koska silloin siihen ei pääse laskeutumaan ilmasta mitään epäpuhtauksia.

Lähde: Best Life