Joistakin meikkituotteista on parempi hankkiutua eroon, jos on sairastunut flunssaan.

Flunssaisena tekee mieli turvautua meikkeihin, jotta näyttäisi edes hieman vähemmän kipeältä, mutta se ei kuitenkaan kannata. The Independentin mukaan erilaisiin meikkituotteisiin voi pesiytyä bakteereja, jotka voivat saada vain sairastumaan uudelleen.

Consumer Safetyn terveys- ja turvallisuustutkija Morgan Statt kertoi The Independentille, että meikkien kanssa on otettava huomioon useita terveysriskejä, koska flunssapöpöt voivat elää meikeissä muiden bakteerien kanssa, mitkä voivat johtaa terveysvaivoihin. Stattin mukaan kaikista pahimpia ovat huulissa käytettävät tuotteet.

”Sinun pitäisi ehdottomasti hävittää kaikki huulituotteet sen jälkeen, kun olet ollut kipeänä”, Statt neuvoi.

Stattin mukaan huulten kautta on luonnostaan pääsy hengitysteihin, mikä altistaa tulehdusten ja sairauksien lisäriskille. Flunssapöpöjen lisäksi huulissa käytettävät tuotteet voivat levittää myös Herpes simplex -viruksen HSV-1-muotoa.

Jos et kuitenkaan henno heittää lempihuulipunaasi pois, Stattin mukaan yksi tapa pelastaa se, on leikata sen pää pois. Toinen vaihtoehto on pyyhkiä ylin pintakerros pois ja yhdistää tämä tapa siihen, että desinfioi koko huulipunan, mutta The Independent kuitenkin huomauttaa, että luultavasti paras tapa on vain ostaa uusi huulipuna kuin ottaa riski.

Ripsarit ja eyelineritkin syytä uusia

Statt suositteli myös heittämään pois silmissä käytettävät tuotteet, etenkin eyelinerit ja ripsivärit. Huulimeikkien tavoin silmämeikin tekoon käytetyt tuotteet voivat levittää muitakin sairauksia, kuten sidekalvontulehdusta, joten on parempi vaihtaa tuotteet uusiin.

Ihotautilääkäri ja DermWarehousen perustaja Alan J. Parks on samoilla linjoilla. Hän kertoi The Independentille, että sidekalvontulehduksen tai muiden silmätulehduksien tapauksessa silmämeikki pitäisi heittää menemään, koska se on erittäin tarttuvaa ja silloin on parempi hankkiutua eroon niistä meikeistä, joita käytit, kun tulehdus kehittyi tai sinulla oli se.

Meikkien jakaminen on myös pois laskuista.

”Pöpöjen ja tulehduksien riski, joka tulee meikkien jakamisen myötä, ei ole koskaan hyvä idea”, Statt sanoi.

”Se on varma tapa saada bakteereja tuotteisiisi”, Parks myötäili.

Vaihda myös vanhat tuotteet uusiin

Stattin mukaan vaikka et olisi vielä sairastunut, voivat vanhentuneet meikit tai tuotteet, joita olet käyttänyt viimeiset pari vuotta, altistaa sinut suuremalle riskille saada tulehdus tai sairaus ja ne kannattaisi heittää menemään.

”Vaikka suuressa osassa meikkejä on antibakteerisia ominaisuuksia bakteerien kasvun hidastamiseksi, niistä tulee todennäköisesti tehottomia vuoden tai kahden jälkeen”, Statt kertoi.

”Paras veto onkin heittää menemään kaikki meikit, joita olet jakanut muiden kanssa, olet käyttänyt juuri ennen kuin sairastuit tai jos ne ovat olleet meikkipussukassasi yli vuoden”, hän jatkoi.

Muista myös pestä meikkisudit ynnä muut välineet säännöllisesti, jotta niihin ei pääse kertymään bakteereja – ja sen jälkeen meikkivarastoa uusimaan.

Lähde: The Independent