Instagram-julkaisut voivat auttaa paljastamaan masennuksen, toteaa tutkimus

Instagramiin julkaistuissa kuvissa käytetyt filtterit sekä kuvien kylläisyys, kirkkaus ja värisävy voivat antaa viitteitä masennuksesta.

Tutkimuksen mukaan jos ystäväsi säännöllisesti tekee säännöllisesti Instagram-julkaisuja tummissa väreissä, voi hän osoittaa näin merkkejä masennuksesta. The Independentin mukaan tutkijat löysivät korrelaation mielialan ja värin väliltä, perehtyen valokuvien värisävyyn, kylläisyyteen ja kirkkauteen.

”Tutkimuksissa, joissa liitetään toisiinsa mieliala, väri ja mielenterveys, terveet henkilöt liittivät tummat, harmaammat värit negatiiviseen mielialaan ja yleensä suosivat kirkkaampia, eloisampia värejä”, tutkijat totesivat.

”Sitä vastoin masentuneiden henkilöiden havaittiin suosivan tummempia, harmaampia värejä”, tutkijat lisäsivät.

Tutkimuksen mukaan masentuneet osallistujat suosivat eniten Inkwell-filtteriä Instagram-julkaisuissaan. Tämä filtteri muuttaa värikuvat mustavalkoisiksi.

Tuhansia kuvia analysoitiin

The Independentin mukaan tutkimuksessa selvisi myös, että masentuneet osallistujat tekivät todennäköisemmin säännöllisemmin Instagram-julkaisuja ja lisäsivät kuvia, joissa oli kasvoja, vaikkakin jokaisessa kuvassa oli pienempi määrä ihmisiä, mikä tutkijoiden mukaan viittaa siihen, että he voivat olla tekemisissä pienemmän sosiaalisen piirin kanssa.

Harvardin yliopiston tutkija Andrew Reece ja Vermontin yliopiston tutkija Chris Danforth toteuttivat tutkimuksen analysoimalla lähes 44 000 Instagram-kuvaa 166 vapaaehtoiselta, jotka rekrytoitiin MTurk-nimisen palvelun kautta.

Osallistujat täyttivät kliinisen masennuskyselyn, antoivat tietoja sosiaalisesta mediastaan, kuten käyttäjänimensä sekä kertoivat mahdollisesta masennusdiagnoositaustasta.

Tutkimus on luettavissa arXiv-sivustolla, joka on yhteydessä Cornellin yliopistoon. Sivusto näyttää tutkimuksia ennen kuin ne on julkaistu ja odottavat itsenäistä arvioita. Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.