Hiljaisuus voi sabotoida suhteen – riitelyä kumppanin kanssa ei kannata vältellä

Konfliktit ja ongelmat kannattaa selvittää ja tätä tukee myös uusi kyselytutkimus.

Moni parisuhteessa oleva saattaa pitää mölyt mahassaan suuttuessaan, koska pelkää aiheuttavan suhdetta uhkaavan riidan. Kommunikointi on kuitenkin tärkeä osa suhdetta ja se pätee myös konflikteihin – ja tätä tukee kyselytutkimus.

Crucial Converstaions -teoksen tehneet David Maxfield ja Joseph Grenny toteuttivat kyselyn, jonka mukaan konfliktit puhuen selvittävät ovat kymmenen kertaa todennäköisemmin onnellisia parisuhteissaan.

Hiljaa olevat ja kumppaneitaan kommunikaation puutteesta syyttävät olivat taas todennäköisemmin onnettomia. Kyselyssä selvitettiin myös osallistujien aiempia suhteita ja eroja, ja neljä viidestä sanoi huonon kommunikaation vaikuttaneen eroon.

”Arkojen aiheiden puheeksi ottamista miettivien pitäisi puntaroida puhumisen riskejä vaikenemisen riskejä vastaan”, Grenny sanoi Glamour-lehden mukaan.

”Jos et puhu ongelmia selviksi, ne tulevat esiin tekoina ja lopputuloksena ongelmat eivät poistu ja jopa pahenevat”, Grenny jatkoi.

Grenny ja Maxfield suosittelevatkin Glamourin mukaan laittamaan itsensä kumppanin kenkiin pohtien syitä, miksi järkevä ihminen toimisi tavalla kuin kumppani on tehnyt. Keskustelu kannattaa myös aloittaa jollakin positiivisella ennen kuin käy käsiksi itse ongelmaan ja kysyä kumppanin näkemystä aiheeseen.

Ongelmien sivuuttaminen kokonaan ei auta.

”Suurin virhe on huijata itsensä ajattelemaan, että puhumattomuus huolista vähentäisi ongelmien riskiä. Se ei mene niin”, Grenny päätti.

Kirjailijoiden kyselyyn osallistui 935 ihmistä, joilta kysyttiin heidän tavoistaan käsitellä konflikteja sekä kuinka täyttäviä ja lupaavia heidän parisuhteensa ovat.

Lähde: Glamour


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.