Haluatko laihtua? Näistä hedelmistä voi olla silloin apua

Nämä kymmenen hedelmää ovat apukeino laihduttajalle.

Kokonaisena nautituilla hedelmillä on Become Gorgeous -sivuston mukaan suurempi vaikutus laihdutustavoitteisiin kuin pelkällä mehudieetillä. Sivusto listasikin tämän takia kymmenen hedelmää, joista voi olla apua kilojen karistamiseen.

Syö näitä hedelmiä, jos haluat laihtua:

Greipit

Greipien ympärille on kehitelty jopa erilaisia dieettejä. Tässä hedelmässä on vain 12 kaloria unssia kohden, unssin ollessa noin 28 grammaa. Greippi on myös hyvä lähde C-vitamiinille. Sen maine laihduttajien keskuudessa johtuu sen kyvystä laskea verensokerin määrää ja auttaa aineenvaihduntaa polttamaan enemmän rasvoja. Sen lisäksi puolikkaan greipin syöminen ennen ateriaa auttaa syömään vähemmän.

Avokadot

Nämä ovat hedelmien rasvaisemmasta päästä. Avokadoissa on paljon terveellisiä omega-9-rasvahappoja. 45 kaloria unssia kohden sisältävistä avokadoista saa tärkeitä rasvoja, jotka tehostavat aineenvaihduntaa. Avokadoja kannattaa kuitenkin nauttia kohtuudella.

Kookospähkinät

Kookospähkinöissä on enemmän kaloreita kuin suuressa osassa muita hedelmiä, mutta se on täynnä kuitua. Kookospähkinät voivat tehostaa maksan toimintoja ja parantaa kilpirauhasen toimintaa. Become Gorgeousin mukaan yksi parhaista tavoista syödä sitä on sen hedelmäliha raastettuna ja makeuttamattomana. Vähärasvaista kookosmaitoa kannattaa vältellä, koska siitä puuttuu kookoksen hyödyllisimmät osat laihdutusta ajatellen.

Melonit

Paljon vettä, vähän hiilihydraatteja. Muun muassa vesimelonit ja hunajamelonit voivat parantaa ruoansulatusta ja puhdistaa kehoasi. Kannattaa kuitenkin pitää annoskoot pienempinä sen mukaan, mitä makeampia melonit ovat. Jos melonia syö paljon kerralla, on sillä sama vaikutus verensokeriin kuin puhdistetuilla hiilihydraateilla, eli ne saavat pian uudelleen nälkäiseksi.

Marjat

Mustikat ja karhunvatukat ovat täynnä kuitua ja voimakkaita antioksidantteja. Ne auttavat pysymään kylläisenä pidempään kuin muut makeat välipalat.

Päärynät

Paljon kuitua sisältävissä päärynöissä on myös enemmän hiilihydraatteja kuin muissa hedelmissä, joten niitä kannattaa syödä aamuisin tai vähintään ennen keskipäivää. Suurin osa kuidusta on kuorissa, joten niitä ei kannata nakata pois. Päärynöissä voi olla kaloreita koosta riippuen 85 ja 135 väliltä, joten yksi per päivä -tapa on hyvä.

Appelsiinit

Näistä ei kannata tehdä vain mehua, koska silloin saa kaiken sokerin ja menettää kuitua. Keskikokoisessa appelsiinissa on 60 kaloria ja se on paljon täyttävämpi, jos siitä syö kaiken paitsi kuoret.

Banaanit

Banaaneissa on enemmän hiilihydraatteja kuin muissa hedelmissä ja ne voivat olla hyödyllisiä laihdutusta ajatellen, jos niitä syö aamuisin. Valitse hieman vihreämpiä banaaneja, jos haluat tehostaa aineenvaihduntaasi, koska niissä on paljon resistenttiä tärkkelystä, joka edistää rasvanpolttoa.

Tomaatit

Tomaateissa on paljon lykopeenia, joka edistää rasvanpolttoa ja samalla se taisteelee vapaita radikaaleja vastaan. Lykopeenin vaikutusta voi lisätä, jos tomaatin syö muuten kuin raakana.

Sitruunat

Yhdessä unssissa raakaa sitruunaa ilman kuorta on vain 8 kaloria ja ne ovatkin monen laihduttajan ostoslistalla. Ne voivat auttaa maksan puhdistuksessa. Greipin tavoin ne edistävät aineenvaihduntaa, mutta niiden teho vähenee, jos sitruunaa nauttii vain osana makeutettua sitruunajuomaa.

Lähde: Become Gorgeous


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.