Hienosäätämällä omaa ruokavaliotaan voi päästä eroon tummista silmänalusista.

Aina paraskaan meikkivoide ei auta peittämään tummia silmänalusia ja niitä voi ilmestyä, vaikka olisi saanut nukuttua kunnon yöunet. Mikä siis apuun?

Asiantuntijoiden mukaan oman ruokavalion hienosäätö voi auttaa vähentämään tummia silmänalusia, kertoo The Independent.

”Tummat silmänaluset ovat yleinen vaiva ja haastava hoitaa nykyhetkessä. On kuitenkin joitakin todisteita siitä, että antioksidantit ja anti-inflammatoriset aineet voivat auttaa joitakin potilaita”, British Skin Foundationin edustaja, konsultoiva ihotautilääkäri Anton Alexandroff kertoi.

Alexandroffin mukaan vaikka ruokavalioita ei ole nimenomaisesti arvioitu tätä iho-ongelmaa ajatellen tukevissa kliinisissä tutkimuksissa, on loogista odottaa, että ruoat, joissa on paljon antioksidantteja, kuten C- tai K-vitamiinia, voivat auttaa. The Independentin mukaan yleensä näitä mikroravintoaineita on paljon hedelmissä ja vihanneksissa, kuten mustikoissa, tomaatissa, parsakaalissa, punaisissa paprikoissa ja lehtivihanneksissa.

Mikroravintoaineiden saantia kannattaa tehostaa

The Independentin mukaan jotkut ovat väittäneet, että silmäpussit voisivat johtua siitä, ettei ruokavaliosta saa tarpeeksi rautaa, mutta Alexandroff selitti, ettei ole dataa todisteeksi siitä, että rautatasojen vahvistaminen auttaisi tummia silmänalusia vastaan. Riittävästä raudan saannista on kuitenkin syytä huolehtia esimerkiksi punaisen lihan, tofun ja linssien avulla, sillä se voi olla tärkeää energian kannalta etenkin heillä, joilla on anemia.

Johtava Harley Streetin ravitsemusterapeutti Rhiannon Lambert lisäsi The Independentille, että vaikka ei ole olemassa ”ihmeruokaa”, joka takaisi vähentävän tummia silmänalusia, on siitä kuitenkin apua, että tehostaa yleistä mikroravintoaineiden saantia.

”Ravintoaineet voivat auttaa vapaita radikaaleja vastaan, mitkä voivat olla kytköksissä ennenaikaiseen ikääntymiseen”, Lambert kertoi.

”Syömällä päivässä kolme hyvin tasapainoista ateriaa, jotka sisältävät monimutkaisia hiilihydraatteja, proteiinia, tärkeitä rasvoja, kuten rasvaista kalaa, ja vaihtelevasti hedelmiä ja vihanneksia, voi se auttaa myös tukemaan ihon terveyttä”, hän lisäsi.

Lähde: The Independent