Exästä ei kannata murehtia – lue miksi ei

Entiset kumppanit voivat häiritä parisuhteessa, mutta ylensä existä murehtiminen on turhaa.

Vaikka kumppanisi olisi päässyt täysin yli entisestä seurustelukumppanistaan ja olisi hulluna sinuun, voi exä silti kummitella mielessä. Pahimmillaan exän pelko ja hänen olemassa olosta murehtiminen voi tuhota parisuhteesi.

Alle on listattu syitä, miksi entisestä tyttö- tai poikaystävästä ei tarvitse murehtia.

1. Hän ei vertaa sinua häneen

Vertaatko itse entistä ja nykyistäsi keskenään, kysyy neuvojaan jakava Cosmopolitan. Luultavasti et tee sitä ja ihmisten vertailu on muutenkin on ajan hukkaa.

2. He päättivät lopettaa suhtensa

He eivät halunneet enää olla yhdessä ja sille on syynsä. Hän on nyt sinun kanssasi, koska haluaa olla.

3. Ex-kumppani on jatkanut elämässään eteenpäin

Hän ei enää roiku kumppanissasi. Ja jos hän tekeekin niin, se onkin sitten ihan eri juttu, joka saa sinut huolehtimaan siitä, että vaikutat ilkeältä kumppanilta, joka haluaa hätistää exän kumppanisi elämästä. Toivottavasti hän on kuitenkin jatkanut eteenpäin – ja vaikka ei olisi, se ei tarkoita sitä, että kumppanillasi olisi tunteita exäänsä kohtaan.

4. Hän on jatkanut eteenpäin…

… koska hän on kanssasi! Edelleen, jos hän ei haluaisi olla kanssasi, ei hän silloin todennäköisesti niin tekisi.

5. He ovat harvoin yhteydessä

Ja kun ovat, se on vain tuttavusten kuulumisten vaihtamista arjesta ja elämästä – ei mitään syvällistä ja intiimiä oman suhteen muistelua.

6. Hän ei piilottele suhdettanne keneltäkään – edes exältä

Hän on ylpeä siitä, että on kanssasi eikä hän piilottele suhdestatustanne. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että hän vuodattaa kaikki suhteenne yksityiskohdat exälleen, mutta hän ei myös teeskentele olevansa sinkku, kun on puheissa exänsä kanssa.

7. Tätä ei voi korostaa liikaa: hän haluaa olla kanssasi

Hän voisi olla vielä entisensä kanssa. Tai sinkku tai harrastaa seksiä useiden eri ihmisten kanssa tai halutessaan vaikka imurin kanssa, mutta ei. Hän haluaa olla kanssasi.

8. Ex ei ole osa suhdettanne

Murehdit käytännössä siis haamusta ja tuot suhteeseen mukaan henkilön, jota siihen ei tarvita. Teet asioista itse itsellesi siis vaikeaa.

9. Jos jatkat murehtimista, se voi aiheuttaa erimielisyyksiä suhteeseenne

Pahimmillaan entisestä murehtiminen voi johtaa suhteen päättymiseen. Sinusta tulee epävarma ja ahdistunut ja kumppanisi tajuaa, ettei pysty mitenkään tekemään oloasi turvatuksi. Tästä muodostuu epäterve parisuhde – tai päättynyt sellainen.

10. Hän rehellisesti vastaa kysymyksiisi entisistä suhteistaan ja yhteydenpidosta exiin

Hän vastaa ja kertoo sinulle kaiken sen, minkä haluat tietää. Hän myös kertoo, jos hän on törmännyt exäänsä jossain tai kuullut hänestä muuten.

11. Ex ei koeta varastaa häntä sinulta

Suurin osa entisistä kumppaneista on täysin normaaleja ihmisiä, jotka eivät puno juonia saadakseen kumppanisi vietyä sinulta. Teetkö sinä itse niin? Sillä oman entisesi nykyinen voi hyvin ajatella niin sinusta ja kuinka virheellinen ajatus se onkaan, vai mitä?

12. Kumppanisi on ihan ok sinun entisten suhteen

Sinun pitäisi suhtautua hänen entisiin samoin kun hän sinuun ja luottaa häneen, kuten hän luottaa sinuun.

13. Jos törmäätte exään yhdessä, se on kuin koulukaverusten tapaaminen

Seksuaalinen jännite on poissa ja näet, että heidän välinsä selvästi ovat platoniset.

14. Et itse omaa romanttisia ajatuksia entistesi suhteen, joten se on täysin mahdollista

Kumppanisi ei valehtele sinulle, kun hän kertoo kipinän kuolleen hänen ja exänsä välillä. Sinäkin olet varmaan päässyt yli entisistä kumppaneistasi? Kuvittele, jos kumppanisi ei uskoisi sinua huolimatta kaikesta, mitä sanot ja ymmärrät paremin, mitä saatat laittaa kumppanisi käymään läpi murehtimisellasi.

15. Jokaisella on menneisyytensä

Eikä menneisyyden tarvitse antaa sanella tulevaisuutta, ellet itse päästä tilannetta sellaiseksi. Hän on välittänyt muista ennen sinua kuin sinä olet tehnyt oman elämäsi aikana. Se on vain elämää, mutta mennyt on mennyttä.

Lähde: Cosmopolitan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.