Nämä teot voivat olla merkkejä siitä, että suhde on tulossa tiensä päähän.

Parisuhteen päättyminen on yleensä aina surullista, mutta vielä ikävämpää se on, jos tilanne tulee täysin yllätyksenä toiselle osapuolelle. Suhteessa voi käydä niinkin, että toinen osapuoli on niin rakastanut, ettei huomaa, kuinka kumppani alkaa etääntyä ja ero voi olla ilmassa.

Cosmopolitanin mukaan tästä on kuitenkin merkkejä. Frank Kobola listasi sellaisia tapoja ja asioita, joita kumppani alkaa tehdä ennen eroa.

1. Hän ei tee enää suunnitelmia kanssasi. Ennen vietitte jatkuvasti aikaa yhdessä, mutta yllättäen hän löytää syitä olla näkemättä sinua. Tämä voi olla vain tapa siirtää eropuhe hetkeen, kun hän on valmis ottamaan sen esiin.

2. Hän saattaa alkaa hiljalleen ottaa yhteyttä muihin. Sinusta tuntuu, että kumppanisi on jutellut jollekin toiselle paljon – ehkä hän on uusi työkaveri tai vanha kumppani. Kobolan mukaan kyse ei välttämättä ole pettämisestä, vaan joillakin saattaa olla eräänlainen pakosuunnitelma olemassa. Jos näin on, hän voi hyvinkin jo tietää, ketä alkaa tavoitella erottuaan ensin sinusta. Se kuulostaa ikävältä, ja sitä se onkin, mutta se on hänelle tapa selvitä eron jälkeen.

3. Hän haluaa aina käydä pitkiä keskusteluja suhteesta. Hän tuntee jatkuvasti tarvetta ottaa esiin ongelmat, joita hän näkee suhteesssa. Ehkä hän haluaa sinun viettävän vähemmän aikaa ystävien kanssa tai on pois tolaltaan urakehityksesi takia. Olipa asia mikä tahansa, ei se ole ennen ollut ongelma, mutta nyt siitä on tullut niin iso asia, että siitä pitää keskustella ”parina”. Ja vaikka hän saa sen vaikuttamaan siltä, että olisitte tiimi, vaikuttavat kaikki ”ongelmat” olevan sinun puolellasi.

4. Hän ei enää uskoudu sinulle. Kuulet hänen ylennyksestään ystävältä, koska et ole enää ensimmäinen, kenelle hän ilmoittaa, kun jotain suurta tapahtuu.

5. Kaikki tekosi yllättäen ärsyttävät häntä. Jos et muista hänen aiemmin olleen yhtä kärttyinen, hän saattaa kasata sisäänsä tuntemuksiaan eroon liittyen. Se on hämmentävää aikaa ja hän saattaa suutahdella epäreiluilla tavoilla.

6. Hän ei ole koskaan onnellinen seurassasi. Hän ei enää vitsaile kanssasi. Hän ei enää naura, kun koetat pelleillä hänen kanssaan tai kun otat esiin sisäpiirin vitsejänne. Hän vain vaikuttaa olevan olemassa, mutta ei samalla tavalla läsnä kuin ennen. Ehkä hän ei huomioi sinua ja tuijottaa puhelintaan. Oli kyse mistä tahansa, se on merkki henkilöstä, joka on tehnyt suuren päätöksen, mutta ei ole kertonut siitä vielä sinulle.

7. Hän aloittaa riitoja ilman mitään syytä. Kobolan mukaan tämä on kieroutunut fakta miesten aivoista: jos hän saa aloitettua tarpeeksi riitoja, vaikka se ei olisi kenenkään vika, hän ajattelee voivansa vakuuttaa teidät molemmat siitä, ettei parisuhde ole kestävää sorttia.

8. Seksi on loppunut. Jos hän ei enää vaikuta kiinnostuneelta harrastamaan seksiä (ja ennen oli toisin), tämä voi olla merkki siitä, että hän on jo kiinnostunut toisesta. Tai sitten hän on jo niin pois koko suhteesta omassa mielessään, että hän haluaa pitää etäisyyttä sekä fyysisesti että emotionaalisesti.

9. Hän on pyytänyt tilaa. Voi olla, että hän haluaa vain omaa aikaa. Jotkut ihmiset ovat sellaisia eikä se tarkoita pahaa. Voi kuitenkin olla, että tällä tavoin hän kokeilee, miltä hänen olonsa tuntuu, kun on poissa luotasi. Se on kuin pyytäisi taukoa, mutta niin, ettei toinen osapuoli hätäänny – niin paljoa.

Cosmopolitanin mukaan on syytä tiedostaa, että etääntyminen voi olla merkki lähestyvästä erosta, mutta se voi kertoa myös muustakin. Esimerkiksi masennus, ahdistus, stressi ja liuta muita ongelmia voivat olla syynä yllättävään muutokseen kumppanin käytöksessä.

Jos olet todella huolestunut tai epävarma, on parempi pyytää kumppania keskustelemaan kanssasi ja puhua asiat halki.

Lähde: Cosmopolitan