Brittelehti nosti Helsingin vegaanien kannalta kymmenen parhaimman matkakohteen joukkoon.

Vegaanisen ruokavalion noudattaminen matkustelun ohessa ei ole aina ollut helppoa, mutta niin kasvissyönnin kuin vegaanisen ruokavalion suosion alettua kasvaa ympäri maailman, on tilanne alkanut muuttua parempaan suuntaan ja vegaaneille sopivia ruokapaikkoja ja -vaihtoehtoja on yhä enemmän.

Brittilehti The Independent on listannut vegaaneille matkailijoille vinkiksi kymmenen parasta kaupunkia, joissa vegaanikin syö hyvin, ja Helsinki on päässyt näiden joukkoon ja mainitaan listalla kolmantena. Ennen Helsinkiä maininnan ovat saaneet Torino ja Berliini ja Helsingin jälkeen listalla ovat mainittuna Tel Aviv, Chennai, Melbourne, San Francisco, Austin, Vancouver ja Lontoo.

Top 10 -listauksen koostanut Elizabeth Warkentin kirjoittaa, että vaikka Helsingissä ei vielä ole suurta määrää vegaanisia ravintoloita, on kaupungissa runsaasti vegaaniystävällisiä kokkeja ja kasvisruokaa tarjoavat ravintolat suosivat kasviperäistä ruokaa. Hän myös lisää, että monissa kahviloissa käytetään kauramaitoa, mikä Warkentinin ukaan on mukavaa vaihtelua soijamaidolle.

Warkentin nostaa listauksessaan erikseen esiin sen, että Suomessa voi syödä nyhtökauraa ja hän kirjoittaakin, että siitä voi tulla Suomen suurin vientituote syötävien saralla.

Voit lukea Warkentinin listauksen kokonaisuudessaan sekä kommentit muiden kaupunkien osalta täällä. The Independentin listauksesta uutisoi aiemmin Nyt.fi.

Lähde: The Independent