Ujo taapero arastelee tuntemattomien kanssa, mutta Lumikin kohdalla suloinen poika reagoi toisin.

Parivuotias Jackson Coley – Jack Jack, kuten hänen perheensä häntä kutsuu – ihastui Lumikkiin tavattuaan hänet Walt Disney World -teemapuistossa marraskuussa. Jack Jackin perheelle taaperon ja Lumikin kohtaaminen oli kuitenkin paljon muuta kuin suloinen hetki.

TODAY:n mukaan perheelle kaksikon kohtaaminen oli läpimurto. Jack Jackilla diagnosoitiin nonverbaali autismi kaksi viikkoa reissun jälkeen.

Jack Jackin äiti, Amanda Coley julkaisi YouTubessa videon kohtaamisesta ja kirjoittaa videon kuvauksessa, ettei taapero välittänyt muista hahmoista Disney-loman aikana.

”Hän on ujo niiden ihmisten kanssa, ketä hän ei tunne. Sitten hän tapasi Lumikin. Olen varmaan itkenyt tuhat kyyneltä katsoessani hänen vuorovaikutusta Lumikin kanssa. Hän rakastui”, äiti kirjoittaa videon alla.

TODAY:n mukaan Amanda oli ilahtunut ja järkyttynyt nähtyään poikansa muodostavan yhteyden ihmiseen, jota hän ei tuntenut.

”Se tuo edelleen kyyneleet silmiini, koska muistan kuinka erityinen tuo hetki oli, koska hän ei tee noin muiden ihmisten kanssa”, äiti kertoi TODAY:lle.

”Näin kiintymystä ja onnellisuutta ja ilmeen, että hänellä oli helppo olla, hän ei ollut hermostunut tai peloissaan. Hän ei tuntenut pelkoa Lumikkia kohtaan ollenkaan. Hän ei ole koskaan sellainen”, Amanda lisäsi.

TODAY:n mukaan Jack Jack on sosiaalinen ja rakastava vanhempiaan ja isoveljiään, 13-vuotiasta Ethania ja myös autistista, 9-vuotiasta Landonia, kohtaan sekä pärjää hyvin terapeutin kanssa, kuka tekee taaperon kanssa töitä perheen kodissa.

Jack Jack ei kuitenkaan ole sosiaalinen tai kiinnostunut olemaan muiden ihmisten seurassa – edes isovanhempiensa tai muiden sukulaisten. Hänen äitinsä kuvailee taaperon reaktioiden vaihtelevan pelokkaasta ujoon.

”Joidenkin kohdalla hän itkee tai toisten luota hän perääntyy ja jättää huomiotta. Ikäisiään lapsia hän ei huomio. Hän tykkää katsoa heidän leikkivän, mutta hän ei ole tekemisissä heidnä kanssaan”, äiti kertoi.

TODAY:n mukaan Disney-reissulla Ethan vei Jack Jackin tapaamaan eri hahmoja, mutta äidin he koettivat napata taaperon nopeaan halaukseen ja poika vain vetäytyi pois. Lumikin kohdalla kävi kuitenkin toisin.

”Yllätykseksemme hän ei noussut ylös ja lähtenyt pois. Hän vain yllättäen ”suli” ja oli täysin tyytyväinen”, äiti kertoi.

Äiti sanoi Jack Jackin reaktion antaneen toivoa siitä, että taapero seuraisi autistisen isoveljensä jalanjälkiä, sillä myös Landon oli nonverbaalinen 4-vuotiaaksi, mutta on nykyisin erittäin sosiaalinen ja tykkää puhua.

Äiti jakoi videon suloisesta hetkestä ensin Facebookissa, mutta yksityisyyssyistä poisti sen ja siirsi sen YouTubeen sekä jakoi sen ylläpitämällään Disney Adventures & Autism -sivulla Facebookissa.

TODAY:n mukaan äiti toivoo Lumikki-kohtaamisen rohkaisevan muita autististen lasten vanhempia.

”Viekää heidät paikkoihin ja kokeilkaa asioita. Meillä ei ollut aavistustakaan, että Jack Jack reagoisi Lumikkiin näin. Koskaan ei voi tietää, mikä liikuttaa heitä ja aiheuttaa reaktion, jota et ole tottunut näkemään”, äiti sanoi.

Voit katsoa sydämet sulattavan kohtaamisen videolta jutun yltä.

Lähde: TODAY