Asiantuntijat kertovat: Näitä parisuhdeongelmia ei voi korjata

Avioliittoterapeuttien mukaan nämä kahdeksan ongelmaa eivät ole korjattavissa.

Jokaisessa suhteessa on ylä- ja alamäkensä ja vaikeista ajoista on mahdollista selvitä yhdessä, sillä osa ongelmista on ratkaistavissa – Ei tarpeeksi aikaa yhdessä ilman lapsia? Lastenvahti apuun. Ruutuaika menee edelle? Puhelin syrjään.

On kuitenkin myös ongelmia, jotka ovat huomattavasti vaikeampia selvittää ja ratkaista. Avioliittoterapeutit kertoivatkin HuffPostille kahdeksan tällaista ongelmaa, joita ei voi korjata.

1. Halveksitte toisianne

Psykoterapeutti Bonnie Ray Kennanin mukaan syyttely, sarkasmi ja halveksinta tai ylenkatsominen jäytävät suhteen perustaa.

”Tällainen käytös luo etääntymisen kulttuuria. Jos toinen tai molemmat ovat haluttomia pehmentämään keskustelua ja lopettamaan riitelyä, ongelma pahenee kunnes siitä ei ole paluuta”, Ray Kennan sanoi HuffPostille.

Halveksunta on niin pahasta suhdetta ajatellen, että maineikas avioliittotutkija John Gottman on tunnistanut sen parhaimmaksi ennusmerkiksi erolle.

2. Kumppanisi on tarpeettomasti väittelynhaluinen

On aikoja, jolloin oma mielipide eroaa niin suuresti kumppanin mielipiteestä, että saatat järkyttyä. Anna asian olla ja sopikaa olevanne eri mieltä asiasta. Parisuhdevalmentaja Lisa Schmidtin mukaan parien pitäisi tiedostaa, että kukaan ei voita, jos toisen täytyy olla aina oikeassa.

”On ongelma, jos toinen tai molemmat kumppanit provosoivat väittelyä ja kinastelua ja sitten etsivät syitä olla antamatta anteeksi toiselle. Asiaa pahentaa se, jos kyvyttömyyttä antaa anteeksi seuraa kieltäytyminen puhua aiheesta lisää”, Schmidt sanoi.

3. Suhteessa on jatkuvaa uskottomuutta

HuffPostin mukaan on uuvuttavaa olla suhteessa jatkuvasti pettävän kumppanin kanssa. Suhde voidaan korjata, mutta vain jos uskoton kumppani on rehellinen siitä, mitä tapahtui ja täysin valmis jättämään salasuhteen taakseen. Jos näin ei ole, sydänsurut ovat väistämättömiä, psykoterapeutti Marcia Naomi Berger varoitti.

”Se vaihtelee, kuinka valmiita ihmiset ovat sietämään tällaista. Monet lopulta luovuttavat yrityksissä korjata suhdetta; he vain päättävät saaneensa tarpeeksi rikotuista lupauksista. He ymmärtävät, että liika on liikaa”, hän lisäsi.

4. Kumppani on etäinen tai salaileva siitä, minne menee, kun et ole läsnä

Oma aika on tärkeää jokaisessa suhteessa, mutta kumppanin omien puuhastelujen ei pitäisi olla mikään suuri mysteeri. Psykologi Susan Heitlerin mukaan salailun ja yksityisyyden välillä on omat eronsa.

”Liiallinen salailu voi saada sinut tuntemaan olosi hylätyksi emotionaalisesti sekä fyysesti, vaikka kumppanisi olisi kotona. Suhde tarvitsee jakamista ja avoimuutta”, Heitler neuvoi.

5. Seksiviettinne eivät sovi yhteen

HuffPostin mukaan monelle kumpaakin osapuolta miellyttävä seksielämä on todella tärkeää pitkässä parisuhteessa. Tämän takia Heitler kertoi, että seksuaalinen yhteensopivuus olisi syytä selvittää hyvissä ajoin.

”Jos kumppanillasi ei ole mitään mielenkiintoa seksuaalisen mielihyvän jakamiseen, mutta sinä vaalit seksuaalisuuttasi, voi kumppani alkaa tuntua sinusta vähemmän kiinnostavalta. Ja sinusta voi alkaa tuntua, että suhde ilman seksiä on hyväksymätöntä”, Heitler sanoi.

6. Kumppani työntää sinua loitolle

Jokaisella on kiintymistapansa, jotka vaikuttavat käytökseen parisuhteissa. Parisuhdeterapeutti Marni Feuermanin mukaan jos sinusta on mukava olla lähellä ja intiimisti, mutta kumppanillasi on välttelevä ja vähättelevä tyyli, on vaikea rakentaa silta tämän eron yli.

”Voi sietämätöntä olla sellaisen ihmisen kanssa, joka on välttelevä. Itse asiassa se voi muuttaa normaalisti rauhallisen ja itsevarman ihmisen ripustautuvaksi”, hän kertoi.

”Se jäytää itsetuntoasi, kun olet sellaisen ihmisen kanssa, joka ei näytä sinulle tunteitaan tai anna kehuja, seksi on mekaanista ja hänellä ei ole halua olla lähelläsi”, Feuerman lisäsi.

7. Kumppanisi on todella narsisti

Avioliitto- ja perheterapeutti Carin Goldsteinin mukaan jos kumppanillasi on todella narsistinen persoonallisuushäiriö narsististen piirteiden sijaan, voi suhteessa oleminen olla yhtä taistelua.

”Ei ole epätavallista narsistiselta kumppanilta toisinaan antaa hieman siimaa ja näin antaa kumppanille toivoa, että hän alkaa viimein kehittyä tavalla, joka pelastaisi suhteen. Valitettavasti se usein vain muruja. Suurimmaksi osaksi he vain kritisoivat, kun kumppani tekee heidät niin onnettomaksi”, Goldstein kertoi.

8. Ette voi avautua toisillenne

Sinusta täytyisi tuntua mukavalta paljastaa ongelmasi ja turhautumisesi kumppanillesi. Psykologi Marie Landin mukaan on ongelmallista, jos toinen mielellään pitää tunteensa sisällään.

”Jos et ilmaise tunteitasi, voit alkaa tuntea olosi ahdistuneeksi tai pettyneeksi suhteessasi”, hän sanoi Huffington Postille.

”Et haluat päätyä etäännyttämään itseäsi kumppanistasi, luopumaan heistä lopullisesti tai tuntemaan olosi masentuneeksi suhteen tilanteen takia. Tämä on juuri se, mitä tunnet, jos toinen tai kumpikaan teistä ei ilmaise tunteitaan”, Land sanoi.

Lähde: HuffPost


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.