Ajatteletko sairastuvasi? Saatat vain edesauttaa flunssan tarttumista

”Minä niiiin olen kohta kipeänä. Olen aivan varma siitä.” Jos ajattelet tällä tavoin, saatat vain varmistaa vilustuvasi.

Tutkimus on selvittänyt, että ne ihmiset, jotka ajattelivat esimerkiksi olevansa ei-terveitä tai alttiita flunssalle, sairastuivat useammin. Tutkimus julkaistiin Psychosomatic Medicine -journalissa.

Tutkimukseen osallistui 360 tervettä aikuista, keski-iältään 33-vuotiaita. Glamourin mukaan osallistujat arvioivat omaa terveyttään joko mainioksi, todella hyväksi, hyväksi, kohtalaiseksi tai huonoksi, minkä jälkeen heidät altistettiin flunssavirukselle ja heitä seurattiin viiden päivän ajan sairastumisen merkkien löytämiseksi.

Tutkimuksessa ilmeni, että oman terveytensä huonoksi arvioineet olivat enemmän alttiita sairastumaan. Tutkijat eivät kuitenkaan sanoneet, että nämä tekijät olisivat aiheuttaneet flunssaviruksen tarttumisen, mutta Glamourin mukaan on syytä huomata, että huonommaksi arvioitu terveys korreloi huonompien terveyteen liittyvien toimien, lisääntyneen stressin ja alhaisempien positiivisten tunteiden kanssa.

Tutkimuksen perusteella kannattaa siis ajatella positiivisesti. Sen sijaan, että työkavereiden yskimistä kuunnellessa miettisit, kuinka itsekin pian sairastut, ajattele esimerkiksi, kuinka nukkumalla kunnon yöunet pysyt kunnossa ja olet terve – ei siitä haittaakaan ole.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.