Äidin tekemiin kotiin ja vanhemmuuteen liittyviin askareisiin kuluu aikaa 2,5 kokopäivätyön edestä.

Äidit ovat tosielämän supersankareita, koska ei äitiys ei suinkaan ole kokopäivätyötä – se vastaa 2,5 kokopäivätyötä. Tämä ilmenee tutkimuksesta, joka selvitti äitien viettävän vanhemmuuteen liittyvien tehtävien parissa 98-tuntista työviikkoa vastaavan ajan, kertoo The Independent.

Kyselynä toteutettu mehumerkki Welch’sin teettämä tutkimus paljasti, että keskiverto äiti aloittaa 06:32 aamulla ja tekee “äidin hommia” 20:31 asti tavallisena päivänä. The Independentin mukaan tämä on kuin tekisi 14 tunnin työvuoroja seitsemänä päivään viikossa eli huomattavasti enemmän kuin “normaalissa” työssä.

Kyselytutkimukseen osallistui 2 000 äitiä, joilla oli 5-12-vuotiaita lapsia. Tutkimus selvitti myös, että keskiverto äiti onnistuu nappaamaan vain yhden tunnin ja seitsemän minuuttia itseään varten päivittäin ja 40 prosenttia äideistä kokee, että heidän elämäänsä dominoi loputtomat to do -listat.

“Kyselyn tulokset korostavat, miten vaativa äidin rooli voi olla sekä loputonta tehtävien sarjatulta, mistä se koostuu”, Welch’sin terveys- ja ravitsemusjohtaja Casey Lewis kommentoi.

Äitejä pyydettiin kertomaan, minkä avulla he pärjäävät uuvuttavat vikkonsa. Osallistujat mainitsivat jatkuvasti saatavilla olevan kahvin ja runsaat torkut sekä Netflixin, kosteuspyyhkeet, lelut ja iPadit olevan avuksi.

The Independentin ukaan tämä ei ole ensimmäinen tutkimus, joka on paljastanut tällaisen puolen äitiydestä. Vuonna 2013 julkaistu tutkimus selvitti, että keskiverto äidin tehtävälista koostuu 26 tehtävästä, joihin lukeutuu muun muassa välipalojen järjestäminen, aamupalan tekeminen ja tärkeiden sovittujen tapaamisten muistaminen.

Aiemmin olemme kertoneet, kunka tutkimus selvitti äitien menettävän jopa yli 200 000 euroa vuodessa tekemällä kotitöitä palkatta. Voit lukea tästä lisää täällä.

Lähde: The Independent