Taloustieteilijät selvittivät summan, joka voisi hyvittää äitien kokemaa stressiä.

Tutkimus on osoittanut, että äidit ansaitsisivat ison summan rahaa hyvityksenä kaikesta kokemastaan stressistä. Jos äitien stressille laitettaisiin hintalappu, tienaisivat äidit kymmeniä tuhansia vuodessa.

National Bureau of Economic Researchin julkaisemaa tutkimusta varten Teksasin yliopiston taloustieteilijät tutkivat australialaisia ja saksalaisia pareja yli 10 vuoden ajan selvittäkseen, miten stressitasot muuttuvat, kun pari saa perheenlisäystä.

Taloustieteilijöille selvis, että lasten saaminen lisää aikaan liittyvää stressiä useiden vuosien ajan erityisesti äitien kohdalla. Stressi raha-asioiden suhteen lisääntyy myös jonkin verran.

Taloustietelijät selvittivät hintalapun äitien aikaan liittyvälle stressille ja kuinka suuri summa voisi korvata sen. Stressin arvo on melko suuri: australialaisäitien pitäisi tienata noin 59 000 euroa enemmän ja saksalaisäitien noin 43 000 euroa enemmän joka vuosi, ja jos äidit eivät ole töissä, pitäisi heidän kumppaneidensa saada näitä lukemia vielä isompi palkankorotus.

Lähde: Good Housekeeping