Äidin puolustava kirjoitus leviää somessa.

”Rankaisetko poikaasi pakottamalla hänet pukeutumaan noin?” Näin sai kuulla 30-vuotias Haylee Bazen, joka seisoi bussipysäkillä yhdessä 3-vuotiaan Zackary-poikansa kanssa.

Zackary oli pukeutunut Frozenista tutuksi kuningatar Elsaksi, kun tuntematon nainen kommentoi pojan asua. Tilanteesta ärsyyntynyt äiti kirjoitti puolustavan puheen ja julkaisi sen Facebookissa ja siitä on sittemmin tullut viraali.

To the lady at the bus stop who felt the need to interrupt my conversation with my son.
I am NOT sorry you didn’t like…

Julkaissut Haylee Bazen 20. toukokuuta 2016

”Bussipysäkillä olleelle rouvalle, joka koki tarpeen keskeyttää minun ja poikani keskustelun. EN ole pahoillani, että et pitänyt siitä, miten poikani oli pukeutunut tai siitä, että et pitänyt keskustelumme aiheesta, kuka on suosikkimme Disneyn prinsessoista”, Haylee aloitti kirjoituksensa.

”Zackary on minun 3-vuotias poikani ja hän saa olla sellainen kuin haluaa olla. Tänään hän oli Disneyn prinsessa ja KYLLÄ, hän meni kouluun niin pukeutuneena. Miksi?? Koska hän halusi pukeutua niin, koska hän halusi näyttää opettajilleen ja ystävilleen Elsa-asunsa, koska hän halusi laulaa Let It Go:n esitelmässä, koska hän ei ymmärrä sukupuolistereotypioita, joihin SINUN mielestä hänen pitäisi noudattaa, mutta ennen kaikkea koska hän on mahtava”, äiti kirjoittaa.

Haylee kertoo kirjoituksessaan poikansa leikkivän niin autoilla kuin nukeilla ja prinsessoilla ja merirosvoilla sekä käyttävän niin zombi-kasvomaalauksia kuin huulipunaakin.

”Seuraavan kerran, kun näet meidät pukeutuneena prinsessaksi tai cowboyksi, pidä paheksuvat katseesi itselläsi ja jos et halua kertoa, kuinka mahtavalta Zackary näyttää, pidä myrkylliset sanasi myös itselläsi”, äiti kirjoittaa.

”Nainen sanoi minulle, että meidän pitäisi hävetä ja että poikien ei pitäisi pukeutua mekkoihin, mutta hän on se, kenen pitäisi hävetä”, Haylee kertoi viitaten tuntemattoman naisen kommentteihin.

Haylee on kertonut poikansa rakastavan pukeutumista erilaisiin asuihin ja toisinaan hän haluaa olla merirosvo, toisinaan Disneyn prinsessa. Zackaryn rakkaus Disneytä kohtaan alkoi hänen nähtyään Lumikista pantomiimin.

”Nyt kun menen ostoksille hänen kanssaan, en näe asioita vain tyttöjen tai poikien juttuina, näen ne asioina, joista hän pitää ja mitä hän haluaa itselleen”, äiti kertoi Metron mukaan.

Äidin kirjoitus on kerännyt yli 200 000 tykkäystä ja kommentoijat ovat antaneet heille tukensa. Yksi äiti kertoi kommenteissa oman poikansa olevan kuin Zackary.

”Yhtenä hetkenä hän on Disneyn prinsessa ja toisena baseball-pelaaja”, äiti kirjoittaa ja jakoi myös kuvan pojastaan Disneyn prinsessan asussa.

Lähde: Metro