Äiti halusi julkaisullaan varoittaa muita äitejä siitä, miten suukottelu voi saada vauvan jopa hengenvaaraan.

Englantilainen Claire Henderson joutui viemään pienen Brooke-vauvansa ensiapuun, kun huomasi hänellä huuliherpeksen oireita. Pienillä vauvoilla tartunta voi olla kohtalokas.

Henderson julkaisi 16. syyskuuta Facebookissa kaksi kuvaa Brookesta ja samalla kertoi, kuinka Brooke oli saanut huuliherpeksen hänen lähellään olleelta henkilöltä, jolla ei ollut näkyviä merkkejä huuliherpeksestä.

Please share this with every new mum and pregnant woman you know… COLD SORES CAN BE FATAL FOR A BABY. Before 3 months…

Posted by Claire Henderson on 15. syyskuuta 2015

”Jakakaa tätä kaikille uusille äideille ja raskaana oleville naisille. Huuliherpes voi olla kohtalokas vauvoilla. Ennen 3 kuukauden ikää vauva ei pysty taistelemaan virusta vastaan. Jos vauva saa tartunnan, se voi aiheuttaa maksa- ja aivovaurioita ja johtaa kuolemaan”, Henderson kirjoittaa.

”Tiedän, että tämä voi kuulostaa pelottelulta, mutta jos ystäväni ei olisi kertonut minulle tästä, minun pikkutyttöni olisi voinut sairastua pahoin”, hän jatkaa.

Henderson kertoo julkaisunsa yhteydessä huomanneensa merkit huuliherpeksestä varhaisessa vaiheessa ja vei Brooken ensiapuun.

”Olemme nyt olleet sairaalassa tipassa kolme päivää ja kaksi on vielä jäljellä. Brooke oli todella onnekas, kaikki hänen testituloksensa tulivat puhtaina takaisin”, äiti kirjoitti.

”Tarinan opetus on, että ÄLÄ ANNA kenenkään suukottaa vastasyntynyttä suulle, vaikka hänellä ei vaikuttaisi olevan huuliherpsestä. 85 prosenttia väestöstä kantaa virusta. Ja jos jollain on ollut huuliherpes, pyydä heitä pysymään etäällä, kunnes se on mennyt ohi”, Henderson jatkaa.

”Kaikki, kenen kanssa olen puhunut tästä, eivät olleet kuulleet täsät aiemmin ja koin tärkeäksi jakaa Brooken tarina ja levittää tietoa, jotta kukaan ei joutisi kokemaan sitä, mitä me tällä viikolla”, äiti päätti julkaisunsa, jota on jaettu Facebookissa yli 41 000 kertaa.

Lastenlääkäri Julie G. Capiolan mukaan on välttämätöntä, että vanhemmat rajoittavat vieraiden määrää, ketkä tulevat ensimmäisten kuukausien aikana katsomaan vauvaa ja ovat vauvan kanssa kosketuksissa. Vanhempien pitäisi myös muistuttaa vieraita, etteivät suukota vauvan kasvoja, jotta Brooken kaltaisia tapauksia voitaisiin estää tapahtumasta.

On tärkeää ottaa heti yhteys lääkäriin, jos vauvalla ilmenee huuliherpeksen oireita, sillä virus leviää nopeasti.

Lähde: Cosmopolitan

Kommentit

Kommenttia