Nämä vinkit voivat tuoda helpotusta rahamurheisiin ja auttaa myös olemaan paremmin kartalla siitä, mihin rahaa käyttää.

Lähes jokainen kokee toisinaan stressiä ja ahdistusta raha-asioistaan. Vaikka kuinka koettaisi pitää kirjaa menoistaan ja säästää rahaa, ei siinä aina onnistu, mutta onneksi on tapoja, joilla raha-asioihin liittyvää ahdistusta voi koetaa vähentää sekä samalla seurata paremmin sitä, mihin rahat kuluvat sekä pitää omasta budjetista kiinni, kertoo Pure Wow.

Lue alta neljä tapaa, jotka voivat auttaa vähentämään raha-asioista syntyvää ahdistusta.

Maksa viikon ajan ostoksesi vain käteisellä

On helppoa napata kortti esiin lompakosta ja käyttää rahaa sen kummemmin ajattelematta, mutta jos todella koetat saada itsellesi todellisuuteen pohjautuvan budjetin, on silloin siitä paljon apua, että maksat kaikki ostoksesi käteisellä, niin näet minne rahasi kuluvat. Kun olet kartalla arkisista tavoistasi kuluttaa rahaa, olet lähempänä sitä, että löydät tapoja ja asioita, joissa säästää rahaa.

Käytä rahaa sosiaalisiin asioihin materian sijaan

Pure Wow’n mukaan on tieteellisesti todistettu, että rahan käyttäminen kokemuksiin tekee sinut onnellisemmaksi kuin rahan käyttäminen materiaan. Taustalla on se, että asioihin tottuu ajan myötä, joten asia, joka aiemmin toi iloa, vaikkapa uudet kengät, ei enää teekään niin. Tämän lisäksi materiaan keskittyminen voi saada sinut vertailemaan itseäsi muihin ja aiheuttaa ahdistusta, kun taas kokemukset eivät aiheuta samaa.

Pyydä apua asiantuntijalta

Alkuun se voi aiheuttaa vain lisää ahdistusta raha-asioista, mutta alan asiantuntijan kanssa keskusteleminen ja omien raha-asioiden suunnittelu auttaa sinua saamaan itsellesi sopivamman budjetin sekä löytää tapoja, miten rahasi voivat tehdä töitä sinun puolestasi, eli esimerkiksi säästötili, joka kerryttää korkoa enemmän tai muuta vastaavaa. Jos harkitset lainaa, kannattaa pankit ja rahalaitokset kilpailuttaa ilmaisten verkkopalveluiden kautta. Lainojen kilpailutuksella voi säästää isoja summia vuositasolla.

Laita syrjään ”tuhlailurahaa”

Budjettiin yleensä sisältyy asumiseen ja elämiseen kuuluvat menot, mutta siihen kannattaa sisällyttää myös oma osansa ”tuhlailua” varten, olipa se sitten shoppailua tai vaikkapa kampaajaa varten tai laittaa tietoisesti rahaa syrjään itsensä hemmoittelua ynnä muuta ajatellen. Tämä on Pure Wow’n mukaan myös eri asia kuin säästäminen pahan päivän varalle. Käytännössä nämä rahat on tarkoitettu sitä varten, että voit kuluttaa rahaa ilman, että perustelet sen itsellesi ja saat hemmoteltua itseäsi sen sijaan, että tuntisit syyllisyyttä ja ahdistusta rahan käytöstä.

Lähde: Pure Wow