Aamupalaksi pizzaa? Ravitsemusasiantuntija: Pizzapala on terveellisempi valinta kuin murot

Terveellisempiäkin vaihtoehtoja on olemassa, mutta näiden kahden välillä pizza voi olla parempi valinta – ei kuitenkaan jatkuvasti.

Kulhollinen muroja tai granolaa vaikkapa jogurtin kanssa voi tuntua terveelliseltä aamupalavalinnalta. Ravitsemukselliselta kannalta terveellisempi vaihtoehto voi kuitenkin olla pizzapala.

Ravitsemusasiantuntija Chelsey Amerin mukaan kulhollinen muroja ja pizzapala ovat kaloreiden määrän suhteen lähes samankaltaiset, mutta pizzalla on enemmän ravitsemuksellisia hyötyjä.

”Voi olla yllättävää saada tietää, että keskiverto pizzapala ja kulhollinen muroja täysmaidon kanssa sisältävät lähes saman määrän kaloreita”, Amer kertoi.

”Pizzassa on kuitenkin enemmän potkua proteiinin osalta, mikä pitää sinut täynnä ja tehostaa kylläisyyttä läpi aamun”, hän jatkoi.

Hän myös huomautti, että pizzapala on tasapainoisempi annos kuin kulhollinen sokerisia muroja.

”Pizzapalassa on lisäksi enemmän rasvaa ja vähemmän sokeria kuin monissa muroissa, joten et koe nopeaa sokeritason romahdusta”, Amer sanoi.

Vaikka on olemassa pizzapalaakin ravitsevampia vaihtoehtoja aamupalaksi eikä sellaista kannata missään nimessä syödä joka aamu, voi pizzapalalla herkuttelu olla toisinaan ihan hauska vaihtoehto aamuihin.

Lähde: Pure Wow


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.