Onko sinulla jokin askelmäärä, jonka koitat saada joka päivä täyteen?

Kun päivän aikana tarvittavat askelemäärät saadaan täyteen, on se terveyden ja hyvinvoinnin kannalta erittäin hyvä asia. Jos sinulla on kiire tai ulkona sataa tai on jokin muu syy, jonka takia et ehdi tai halua käydä ulkona kävelemässä, tässä on viisi muuta keinoa lisätä päivään askelia.

1. Käytä portaita

Portaiden käveleminen ylös ja alas on tehokas tapa nostaa päivän askelmääriä.

Portaat ovat myös erinomainen tapa nostaa sykettä, koska niissä kävely polttaa noin 8–11 kcal energiaa minuutissa, joka on korkea määrä verrattuna moniin muihin kohtalaisen tason fyysisiin aktiviteetteihin.

2. Kokeile onnistuuko työnteko liikkeessä

Moni on tehnyt viime aikoina töitä kotona. Siksi askelien määräkin on saattanut vähentyä. Mutta sen sijaan, että esimerkiksi kävelisi matkalla töihin, voi kävellä kotona ja tehdä sitä pitkin työpäivää. Jos voit hoitaa osan töistäsi matkapuhelimella esimerkiksi puhelut, liiku kotonasi samalla kun puhut puhelimeen. Jos mahdollista, käy ihan ulkona tekemässä kävelylenkki, kun suoritat puhelun.

3. Hypi esimerkiksi hyppynarulla

Hyppiminen ei ole vain yksi tehokkaimmista sydänharjoituksista, vaan se voi olla myös kätevä tapa lisätä askelmääriäsi. Sen voi tehdä pienessäkin tilassa. Se voi polttaa kaloreita enemmän kuin juokseminen.

Hyvään hyppynaruun sijoittaminen voisi olla täten paikallaan, jos pidät hyppimisestä.  

4. Ota normaalia tehokkaampia askelia

On olemassa useita erilaisia harjoituksia, jotka voivat lisätä askelmäärääsi. Yksi on nimeltään burbee, jossa jo yhden, periaatteessa askeleen, ottaminen on yksi erittäin tehokas askel. Sen ottaminen kuormittaa koko kehoa tehokkaasti.

Näin burbee suoritetaan:

Ensin ollaan seisaaltaan, jonka jälkeen mennään kyykkyyn ja kosketaan kämmenillä lattiaa. Sen jälkeen ponnistetaan jaloilla taaksepäin ja kämmenet pysyvät edelleen maassa. Nyt ollaan asennossa, jossa voidaan punnertaa, mutta sitä ei tehdä. Tästä yritetään päästä takaisin kyykkyasentoon ja siitä taas seisomaan. Tätä toistetaan tarvittavan monta kertaa. Samantyyppisiä harjoituksia on monia muitakin.

5. Kierrä pitempiä matkoja

Kun käyt jossakin, kierrä kaikki mahdollinen mahdollisimman kauaa. Kun tulet esimerkiksi ostoksien kera kaupasta kotiin, kanna ostokset kotiin sisään monessa erässä. Näin kävelet auton ja kodin väliä useamman kerran.

Lähde: Healthista