Tämä terveellinen vilja soveltuu moneen muuhunkin kuin vain aamupalaksi.

Kaura ovat hyvä lähde niin kuidulle, omega-3-rasvahapoille, tiamiinille, raudalle ja beetaglukaanille ja siksi oikein kelpo aines muun muassa aamupalaa varten.

Kaurahiutaleille on myös muita käyttötapoja. Älä siis heitä ylimääräisiä hiutaleitasi menemään, koska voit hyödyntää niitä muun muassa näillä tavoilla:

1. Hoida finnejä

Jos finnit ja akne kiusaavat sinua, voi kaurahiutaleista olla apua poistamaan kuolleita ihosoluja ja imemään rasvaa iholta. Yksi helppo tapa on kypsentää hieman hiutaleita, antaa jäähtyä haaleaksi ja levittää sitten halutuille alueille. Anna niiden vaikuttaa useita minuuttia ja pese sen jälkeen pois.

2. Imeytä hajuja

Laita jääkaappiisi avoin rasiallinen kaurahiutaleita neutralisoimaan hajuja. Jotkut reunustavat myös tuhkakuppeja kaurahiutaleilla ja väittävät hiutaleiden neutralisoivan savun hajua.

3. Hemmottele itseäsi

Rentoudu pitkän päivän jälkeen kylvyssä kaurahiutaleiden kera. Kun lasket ammeeseen haaleaa vettä, lisää yksi kupillinen maitoa, kaksi kupillista kypsentämättömiä kaurahiutaleita ja ruokalusikallinen hunajaa. Rentoudu kylpyvedessä 10-20 minuuttia ja ihosi kiittää.

4. Tee kasvonaamio

Murskaa kaksi ruokalusikallista kaurahiutaleita jyväiseksi koostumukseksi. Lisää yksi teelusikallinen leivinjauhetta ja pieniä määriä vettä, kunnes sekoitteesta tulee tahnamaista. Levitä sitä puhdistetuille ja kuiville kasvoillesi. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja pese hellästi pois viileällä vedellä.

Lähde: Good Housekeeping