Nämä syyt voivat kannustaa sinua lähtemään yksin maailmalle.

Matkailu avartaa, sanotaan ja matkailussa onkin monia hyviä puolia. Suurin osa lähtee reissaamaan maailmalle yhdessä oman kumppanin tai kavereiden kanssa, mutta yksin matkustamisessakin on puolensa – etenkin parikymppisenä.

Jos olet pohtinut ajatusta lähteä matkalle yksin, voivat alle listatut asiat rohkaista sinua ryhtymään tuumasta toimeen.

1. Mikä olisi parempi ajankohta?

Nyt on mainio mahdollisuus lähteä matkalle yksin – ennen avioliittoa, asuntolainaa ja lapsia. Voit tutkia ja seikkailla ympäri maailmaa niin kuin parhaiten pystyt ja itse haluat ja kertoa myöhemmin uskomattomia tarinoita reissuiltasi. Nuorena aikuisena sinulla on vielä rajattomasti vapautta, et ole taloudellisesti niin sidottu ja mahdollisuus paremmin suunnitella omat aikataulusi.

2. Sinulla on varaa matkustella nyt

Monet olettavat, että matkailun täytyy olla kallista, mutta näin ei kuitenkaan aina ole. Hostelleissa voi olla halpa majoittua ja myös Airbnb mahdollistaa sen, ettei majoittuminen tule niin kalliiksi.

3. Matkustaminen kasvattaa sinua enemmän

Matkailun myötä voi kokea uskomattomia opetuksia elämästä. Uudet kokemukset, elinikäiset ystävät ja tuore näkymys maailmasta ovat vain muutamia hyviä puolia, mitä mainita.

4. Sosiaaliset taitosi paranevat

Jos olet ollut samojen ihmisten keskuudessa koulusta alkaen, voi yksin matkustaminen saada sinut tutustumaan uusiin ihmisiin, aloittamaan keskusteluja ja saada sinut pois mukavuusalueeltasi ja tämä taas…

5. Löydät uusia ystäviä

… auttaa löytämään uusia ystäviä. Kuten kohdassa kolme mainittiinkin, matkailun myötä voi solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Reissujen aikana voit kohdata mielettömiä ihmisiä, joilla on samanlainen intohimo seikkailujen ja elämän suhteen kuin sinulla.

6. Arvostat omaa itsenäisyyttäsi

Parikymppisenä sinulla ei todennäköisesti ole vielä kovin monia ihmisiä, jotka ovat todella riippuvaisia sinusta, minkä takia se on niin hyvä ajankohta laittaa kamat kassiin ja lähteä reissuun. Voit kehittää omia taitojasi, löytää vahvuutesi ja heikkoutesi – sekä oman itsesi.

7. Saat mahdollisuuden kaivata kotia

Jos tunnet olevasi hieman tylsistynyt esimerkiksi työhösi, ystäviisi tai perhe-elämääsi, on yksin matkustelu mahdollisuus paeta tätä kaikkea hetkeksi ja olla omillasi, minkä jälkeen tavallinen arki kotona maistuu taas paremmalta.

8. Opit budjetoimaan rahasi

Matkan aikana opit tekemään budjetin ja pitämään siitä kiinni, mistä on myös hyötyä sitten myöhemmin, kun palaat takaisin kotiin.

9. Voit arvioida, mitä haluat elämältä

Jos jätät mukavan elämän taaksesi ja lähdet tutkailemaan maailman muita osia, jotka ovat täysin erilaisia omasta ympäristöstäsi, on hyvinkin mahdollista, että alat arvioida uudelleen sitä, mikä on sinulle tärkeää ja mitä haluat elämältä. Yksin matkustelu voi avata sinulle uusia ovia siihen, mitä todella haluat ja jo sen takia se on kaiken sen arvoista.

10. Teet asioita, joita et koskaan kuvitellut tekeväsi

Yksin matkustelu voi saada sinut innostumaan uusista asioista ja saada sinut pois mukavuusalueeltasi tekemään asioita, joita et muuten tekisi. Kukaan ei istu kotikaupungin pubissa kertomassa ystävilleen, kuinka hyppäsi kalliolta Uudessa-Seelannissa tai ui norsujen kanssa, jos ei lähde maailmalle ja tee niin.

11. Voit tehdä itse omat sääntösi

Matkustaessa muiden kanssa joudut ottamaan matkaseuran toiveet ja halut huomioon, mutta yksin saat tehdä asiat, miten parhaaksi koet. Samalla voit luoda omat sääntösi matkan ajalle ja olla turvautumatta muihin, mikä on hyvästä niin nykyhetkeä kuin tulevaisuuttakin ajatellen.

12. Voit löytää uusia harrastuksia ja intohimoja

Kun vietät aikaa eri ihmisten kanssa eri osissa maailmaa tarkoittaa myös sitä, että jaat ideoita, harrastuksia ja intohimoja toisten kanssa ja näin voit myös kohdata uusia asioita, jotka eivät muuten olisi tulleet tutuksi.

13. Näet todella maailmaa

Maailma pursuaa nähtävää ja koettavaa. Haluatko todella vanheta tietäen, että et käyttänyt hyväksesi tilaisuutta matkustella ympäriinsä, kun siihen olisi ollut mahdollisuus?

14. Et koskaan kadu sitä

Kun 20 vuoden päästä katsot matkakuviasi, tuskin ajattelet, että ”Hmph, kunpa en olisi koskaan tehnyt tuota.”

15. Instagram-sivusi näyttää niiiiiin upealta

Totta.

Oletko sinä matkustellut yksin tai haluaisitko matkustella yksin? Kommentoi alla!

Lähde: Cosmopolitan