Onko sinulla outoja oireita, joille et keksi selitystä? Oireet voivat kertoa vakavistakin sairauksista, jotka olisi syytä hoitaa nopeasti kuntoon! Tarkista listalta, oletko kokenut jotain näistä merkeistä!

Onko sinulla kehossasi koskaan outoja tuntemuksia, joita et osaa selittää? Kaikki tuntemukset eivät tietenkään ole merkki mistään vakavasta, mutta jos merkit toistuvat usein, on hyvä tietää, mitä ne saattavat tarkoittaa. Seuraavat varoitusmerkit on syytä ottaa tosissaan!

 1. Sinulla on aina kylmä
  Joskus jokaisen tekee mieli peiton alle lämpimään, mutta jos olet aina kylmissäsi, sinun kannattaa käydä testaamassa kilpirauhasarvosi. Jatkuva viluntunne on nimittäin yksi kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista. Muita oireita ovat muun muassa painonnousu, hiusten lähtö ja väsymys.

 2. Suussasi maistuu hassulta
  Oletko havainnut suussasi oudon maun? Se saattaa olla esimerkiksi metallinen, tai muuten epämiellyttävä tai poikkeava maku. Tämä saattaa johtua jonkin lääkkeen vaikutuksesta tai vitamiinien yliannostuksesta. Mikäli et käytä lääkkeitä tai ota vitamiineja, syy saattaa piillä poskionteloissa tai jopa mahdollisessa kasvaimessa, joka painaa makuaistiin liittyviä hermoja.

 3. Ikenesi vuotavat verta
  Harjaatko ja lankaatko hampaasi säännöllisesti? Vuotavatko ikenesi silti verta? Sinulla saattaa olla ientulehdus tai parodontiitti. Sinun on syytä näyttää hammaslääkärille pikaisesti, sillä tulehdus suussa siirtää bakteereita myös verenkiertoon ja sieltä suoraan sydämeen. Varaa aika hammaslääkärille ja tarkista, miten suusi voi!

 4. Halu pureskella jääpaloja
  Haku pureskella jääpaloja on hieman harvinaisempi mieliteko, mutta osa todella tekee niin! Tämän mielihalun on todettu liittyvän raudan puutteeseen. Raudan puute nimittäin aiheuttaa väsymystä ja jäiden pureskeleminen on todennäköisesti alitajuntainen halu virkistyä, sillä jääpala suussa piristää varmasti! Parempi idea olisi kuitenkin käydä tarkistuttamassa rauta-arvot!

 5. Toistuva kipu leuoissa
  Kaikkien leuat sattuvat välillä, vaikkapa haukotellessasi tai jos sinulla on hammassärkyä. Jos kipu on kuitenkin toistuvaa, syy voi olla jokin muu, kuten vaikkapa nivelsairaus. Kyseessä voi kuitenkin olla jopa Lymen tauti, eli krooninen borrelioosi. Mikäli leuassasi siis tuntuu kipua toistuvin väliajoin, kannattaa hakeutua lääkäriin!

Terveydestään kannattaa pitää hyvää huolta, joten nappaa nämä neuvot talteen! Jaa artikkeli myös terveydestään kiinnostuneille ystävillesi!

Lähde: Celebs Pulse