Tällä viikolla on käynnistynyt hyväntekeväisyyskampanja, jolla kerätään rahaa nuorten mielenterveystyöhön.

YLi 70 suomalaista artistia on ollut tekemässä uuden version edesmenneen Pave Maijasen legendaarisesta Pidä huolta -kappaleesta. Uusi versio on osa Toivo Kärki ry:n ja MIELI ry:n Pidä huolta -hyväntekeväisyyskampanjaa, jonka avulla kerätään varoja nuorten auttamiseen ja tukemiseen koronapandemian jälkeen.

Ennätyksellisen laajalla kampanjalla on tarkoitus parantaa merkittävästi nuorten pääsyä avun piiriin. Esimerkiksi nuoria auttavaan Sekasin-chattiin tuli viime vuonna yli 170 000 yhteydenottoa, joista vain joka viidenteen pystyttiin vastaamaan.

”Nuoret tarvitsevat tukea nyt enemmän kuin koskaan. Sen lisäksi että yhteydenottojen määrä on kasvanut, koronapandemia on lisännyt nuorten huolia ja tuen tarvetta. Nuorten auttamiseksi tarvitaan nyt laajasti sekä matalan kynnyksen apua että jokaisen nuoren mielenterveyttä tukevia toimenpiteitä”, MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi kertoo.

Suurin osa kampanjassa kerätyistä lahjoituksista kanavoidaan MIELI ry:n kautta keskustelupalvelu Sekasin-chattiin, jonka kautta tällä hetkellä pystytään auttamaan vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria. Lisäksi lahjoitusrahoilla tuetaan myös nuorten mielenterveystaitojen vahvistamistyötä kouluissa.

Vihreää valoa uudelle versiolle

Pidä huolta -kampanjan keskiössä oleva uusi versio Pidä huolta -kappaleesta on julkaistu suoratoistopalveluissa keskiyöllä 22. syyskuuta. Kappaleeseen on tehty myös musiikkivideo, jonka voit katsoa artikkelin lopussa.

Uudessa versiossa ovat mukana muun muassa JVG, Antti Tuisku, Haloo Helsinki!, Lauri Tähkä, Jenni Vartiainen, Erin, Anna Puu, Vesala, Samu Haber, Elastinen, Chisu, Mikael Gabriel, BEHM, SANNI, costee ja Gasellit. Kappaleen ovat tuottaneet Antti RZY Riihimäki, Eppu Kosonen, Jukka Immonen ja Jurek.

”Idea kappaleen uudelleenversioinnista syntyi hyväntekeväisyysjärjestö Pietarinkadun Oilersin toimesta Paven vielä eläessä”, kampanjasta vastaavan hyväntekeväisyysyhdistys Toivo Kärjen yksi perustaja ja kappaleen tuottajiin kuuluva Jukka Immonen paljastaa.

”Vaikka hän on valitettavasti edesmennyt, hän ehti antaa hyväksyntänsä ajatukselle, että kappale päivitettäisiin uusien artistien kanssa hyväntekeväisyyskäyttöön. Suuri kiitos Paven pojalle Vihtori Maijaselle, joka on auttanut viemään homman maaliin”, hän sanoo.

”Nuoret tarvitsevat apua”

Pidä huolta -kampanjan mahdollistajina toimivat S-ryhmä ja LähiTapiola, jotka lahjoittavat kampanjan alkupääomaksi 500 000 euroa ja kannustavat suomalaisia laajasti mukaan hyväntekeväisyyshaasteeseen.

”Nuoret tarvitsevat apua ja positiivisia signaaleja ehkä enemmän kuin koskaan”, S-ryhmän vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa pohtii.

”Meillä suurilla työnantajayrityksillä on korona-ajassa vastuumme. Meidän pitää välittää, kuunnella ja huolehtia näistä nuorista. Tämä kampanja on yksi konkreettinen teko sen osoittamiseksi”, hän jatkaa.

LähiTapiolan vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja toteaa, että jokaisen lähipiirissä, kaikkialla Suomessa on nuoria, joita korona-aika on kohdellut kaltoin.

”Yhteisen haasteen ja lahjoitustemme avulla voimme tarjota matalan kynnyksen tukea mahdollisimman monelle sitä tarvitsevalle. Riskien ennaltaehkäisy on vaikuttavinta vastuullisuustyötä”, hän sanoo.

Pidä huolta nuoresta mielestä

Pidä huolta -kampanja on Toivo Kärki ry:n ja MIELI ry:n yhteinen hyväntekeväisyyshaaste. Voittoa tavoittelematon Toivo Kärki ry perustettiin keväällä 2020 Lauri Tähkän ja Timo Kiiskisen ideoiman Uuden edessä -hyväntekeväisyyskappaleen ympärille.

”On uskomatonta, kuinka tästä kasvoi nopealla aikataululla näin iso ja vaikuttava kampanja. Suuri kiitos kaikille, jotka ovat lähteneet toimimaan tärkeän asian puolesta. Toivomme sydämestämme, että mahdollisimman moni suomalainen liittyy mukaan pitämään suomalaisista nuorista huolta”, sanoo Turkka Suo, yksi Toivon Kärjen perustajista.

Hyväntekeväisyyshaasteeseen voi osallistua kuka tahansa lahjoittamalla pidähuolta.fi -sivuston kautta. Lahjoitustuotot ohjataan lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen.

Myös kuuntelemalla Pidä huolta -kappaletta suoratoistopalveluissa voi auttaa: kappaleen ja musiikkivideon tuottamat suoratoistokorvaukset ohjataan lahjoituspottiin. Löydät kappaleen esimerkiksi Spotifysta, Apple Musicista ja YouTubesta.

Voit lukea lisää kampanjasta täällä. Alta voit katsoa Pidä huolta -kappaleen uuden version musiikkivideon, jonka alta löydät listan kappaleessa mukana olevista artisteista.

Kaikki mukana olevat artistit: Aksel Kankaanranta, ANI, Anna Puu, Antti Ketonen, Antti Tuisku, ARTEM, BEHM, Benjamin Peltonen, BESS, Chisu, costee, Disco, eetu, Elastinen, Ellinoora & Samuli Sirviö, Ellis, EME, Erika Vikman, Erin, Etta, F, Figaro, Gasellit, Haloo Helsinki!, Happoradio, Hassan Maikal, Helena Routa, Heviteemu, Ida Paul & Kalle Lindroth, Ilkka Alanko, ILON, Ilta, Janna, Janne Halmkrona, Janne Joutsenniemi, Jenni Vartianen, Jesse Kaikuranta, JVG, Kasmir, Kauriinmetsästäjät, Konsta Hietanen, KUUMAA, Käärijä, Laura Närhi, Lauri Tähkä, Leo Stillman, Lukas Leon, Maija Vilkkumaa, Mikael Gabriel, Mikko Harju, Mouhous, Ollie, Paleface, Pamela, Paul Elias, Pihlaja, Ressu Redford, Robin Packalen, Samu Haber, SANNI, Sara Siipola, SINI YASEMIN, Tactic L, Tero Vesterinen, Titta, Tomi Saario, Tuure Boelius, Tuure Kilpeläinen, Uniikki, Vesala, Vesta, Vihtori Maijanen, VIIVI, Vilma Alina, william, Yläkerta, Yona, Younghearted