Burnout aiheuttaa monenlaisia ikäviä oireita, joten sitä on syytä yrittää välttää kaikella mahdollisella tavalla.

Nainen.com uutisoi aiemmin, kuinka välttää loppuun palamista. Uutisessa esiteltiin seitsemän keinoa välttyä burnoutilta. The List-sivustolla esitellään vielä muutama keino lisää, joiden avulla voi välttyä turhalta stressiltä ja kiireeltä, jolloin loppuun palamiseltakin voi välttyä.

Yksi tärkeä keino liittyy syömiseen. Ruoka ja ruokailutavat ovat suuressa osassa siinä kuinka paljon työ voi kuormittaa. Kannattaa miettiä jo heti aamupalan kohdalla, että mitä kannattaa syödä. Matalan sokeri- ja proteiinipitoisen aamiaisen syöminen voi auttaa tasapainottamaan verensokeria ja antaa samalla energiaa hoitaa päivän tehtävät.

Lounaalla ja päivällisellä kannattaa syödä paljon vihreää, terveellisiä rasvoja sekä proteiinia. Silloin ateria ei lisää kortisolitasoja, joiden liiallinen nousu voi vaikeuttaa nukahtamista illalla. Kortisoli, on stressihormoni, jonka liian suurta määrää voi välttää syömällä oikein.

On tärkeää pitää työpäivän aikana myös useampi tauko. Tauon aikana voi esimerkiksi tanssia, käydä kävelyllä tai tehdä jotain rauhallista esimerkiksi lukea kirjaa. Taukojen pitäisi auttaa olemaan läsnä seuraavassa päivän tehtävässä, sen sijaan, että siirtyisi kiireellä heti tehtävästä toiseen, joka voi aiheuttaa lisää stressiä. Jos mahdollista, taukoja kannattaa pitää 30 minuutin välein.

Sen sijaan, että tekee päivän aikana vain itseään stressaavia asioita, on hyvä tehdä myös niitä asioita, jotka rauhoittavat ja tekevät onnelliseksi!

Lähde: The List