Jos pullonavaajaa ei löydy tai ei ole saatavilla, voivat nämä niksit pelastaa sinut pinteestä.

Vietät illanistujaisia ystäviesi kanssa, kun yllättäen huomaat, että pullonavaaja on teillä tietämättömillä eikä kenelläkään satu olemaan sellaista esimerkiksi avainnipussa mukana. Onneksi korkin voi poistaa pullosta muillakin tavoilla.

BuzzFeedin Nifty on esitellyt kuusi erilaista niksiä, jotka voivat pelastaa sinut pinteestä, kun pullonavaajaa ei ole saatavilla. Tarvitset joko metallisen lusikan, vyön, avaimen, talttapäisen ruuvimeisselin, vasaran tai oven vastaraudan.

Näin hyödynnät mainittuja apuvälineitä:

– Lusikkaa käyttäessä kiedo sormesi korkin ympärille. Laita lusikka sormien ja korkin väliin niin, että lusikka osuu korkin reunan alle. Käytä sormiasi vipuvoimana ja työnnä lusikkaa alas.

– Vyötä käyttäessä laita toinen puoli metallisesta soljesta korkin alaosaan ja nosta ylös.

– Avaimella voit vääntää korkien reunat auki ja kun olet kiertänyt koko korkin ympäri ja löysyttänyt sitä, voit avaimen avulla poksauttaa korkin irti.

– Talttapäistä ruuvimeisseliä voi käyttää samalla tavalla kuin lusikkaa eli kiedo sormesi korkin ympärille, laita ruuvimeisseli sormien ja korkin väliin niin, että meisseli on korkin reunan alla, käytä sormia vipuvoimana ja työnnä ruuvimeisseliä alas.

– Vasaraa käyttäessä laita sen yläreuna korkin alle. Nosta sekä pulloa että vasaraa yhdessä ja läimäytä ne molemmat alas niin, että vasara osuu maahan.

– Oven vastarautaa käyttäessä laita korkin reuna vastaraudan reikään ja käännä pulloa.

Voit katsoa, miten nämä niksit toteutetaan käytännössä alla olevalta videolta:

6 Ways To Open A Bottle Without A Bottle Opener6 Ways To Open A Bottle Without A Bottle Opener

Supplies & instructions: bzfd.it/2g0RFsm

Julkaissut Nifty 23. marraskuuta 2016

Jos taas sinun täytyisi saada viinipullosta korkki irti, voit katsoa täältä kolme yllättävää tapaa avata viinipullo.

Lähde: BuzzFeed Nifty