Ravitsemusterapeutin mukaan 80 prosentilla ihmisistä on tämän ravintoaineen puute.

Vaikka olisit nukkunut riittävästi, mutta tunnet olosi väsyneeksi ja sinulla tekee jatkuvasti mieli kahvia ja suklaata, voi taustalla olla magnesiumin puute. Daily Mail kertoo, että ravitsemusterapeutti Fiona Tuckin mukaan 80 prosenttia ihmisistä ei saa tarpeeksi magnesiumia ja tälle on monta syytä.

”Niihin lukeutuvat muun muassa heikko maaperän laatu, runsaasti sokeria tai prosessoitua ruokaa sisältävä ruokavalio, krooninen stressi ja säännöllinen alkoholin juominen, vain muutama mainitakseni”, Tuck selitti.

Ravitsemusterapeutin mukaan magnesium vastaa monista toiminnoista, joihin lukeutuu muun muassa hiilihydraattien muuntaminen energiatuotantoa varten, verensokerin tasojen säännöstely ja terve hermosto.

”Jos emme saa tarpeeksi magnesiumia, voi se vaikuttaa yleiseen terveyteen ja hyvinvointiin, usein ilmentyen väsymyksen tai uupumuksen oireina”, Tuck kertoi.

Tuckin mukaan helpoin tapa tunnistaa se, onko sinulla magnesiumin puute, ovat joukko erilaisia oireita.

”Äärimmäinen väsymys, särkevät tai kramppaavat lihakset, kyvyttömyys pärjätä stressin kanssa, ärtyneisyys, PMS:n kaltaiset oireet, mielialan vaihtelut, ruokahimot”, hän listasi esimerkkejä oireista.

”Kun magnesiumin saanti on alhaista, voimme tuntea olon väsyneeksi tai energiaa on vähän. Tätä väsymystä vastaan alamme himoita energiaa tehostavia asioita, kuten sokeria ja stimulantteja, kuten kahvin kofeiinia”, Tuck totesi.

Daily Mailin mukaan on kuitenkin paljon vaihtoehtoja, jos haluat löytää magnesiumia ilman, että turvaudut sokerisiin suklaapatukoihin tai kahvijuomiin. Pähkinät, kuten mantelit ja cashew’t ovat hyvä valinta, kun taas tehostusta saa syömällä esimerkiksi lounaalla salaattia, jossa on pinaattia ja avokadoa.

Tuck suositteli myös ottamaan osaksi niin paljon vihreitä lehtivihanneksia kuin mahdollista sekä banaaneja, ruskeaa riisiä ja kauraa. Tämän lisäksi maapähkinävoi, rusinat ja täysjyväleipä ovat hyviä magnesiumpohjaisia syötäviä.

Tuckin mukaan on mahdollista ottaa myös magnesiumlisää, jos sen tasot ovat erittäin alhaiset. Jos kuitenkin tälle linjalle aikoo lähteä, kannattaa tähän ottaa avuksi lääkäri.

Lähde: Daily Mail