Useat dieetit sisältävät mitä monimutkaisempia ohjeita ja rajoituksia. Tosiasiassa ainoastaan yksi muutos ruokavalioon riittää, jos haluat pudottaa painoa.

Amerikkalainen tutkimusryhmä kokosi kokosi yhteen 240 metabolisesta oireyhtymästä kärsivää ihmistä, jotka halusivat pudottaa painoaan. Metaboliseen, eli aineenvaihduntaan sidoksissa olevaan oireyhtymään, liittyy muun muassa kohonnut riski sairastua sydänsairauksiin ja se lisää myös ylipainon riskiä.

119 osallistujaa kehoitettiin noudattamaan amerikkalaisen sydänjärjestön laatimaa ruokavaliota, joka oli hyvin matala-kalorinen, vähärasvainen ja sisälsi paljon muitakin suosituksia, joita tuli seurata.

121 osallistujaa noudatti samaan aikaan ainoastaan yhtä ohjetta: Heidän tuli syödä päivittäin vähintään 30 grammaa kuituja. Muuten he saivat syödä mitä mieli teki.

Kumpikaan tutkimusryhmä ei saanut ohjeita tai vaatimuksia harrastaa liikuntaa vuoden tutkimusjakson aikana.

Sydänjärjestön dieettiä noudattavat onnistuivat pudottamaan hieman enemmän painoaan, mutta myös ainoastaan kuidunsaantiin huomiota kiinnittänyt ryhmä onnistui keventymään ainakin vaatekoon verran. Tämä ei ole huonosti dieetiltä, joka ei kehoita välttelemään mitään ruoka-aineita tai pakota liikkumaan.

Kuidun popsijoiden keveneminen tapahtui todennäköisesti sen takia, että he vaihtoivat epäterveelliset ja vähäkuituiset ruuat paljon kuitua sisältäviin vaihtoehtoihin.

Jos haluat aloittaa painonpudotuksen kuidun lisäämisen avulla, nosta kuidun määrää pikku hiljaa vatsavaivojen ja tukalan olon välttämiseksi. Kuitua ei kannata ottaa lisäravinteena tai syödä koko päivän annosta yhdeltä istumalta, vaan nauttia kuitua joka aterialla. Hedelmät ja vihannekset ovat erityisen kuiturikasta, mutta vähäkalorista ruokaa.

Lähde: Cosmopolitan