Tutkimuksen mukaan miehet saattavat olla nopeampia juoksemaan maratonin, mutta eivät ole fiksumpia.

Miehet saattavat juosta maratoneja nopeampaa, mutta naiset ovat tutkimuksen mukaan parempia maratonjuoksussa. Tutkimuksen mukaan naiset ovat 18,61 prosenttia miehiä parempia pitämään tasaisen juoksutahdin koko noin 42 kilometrin matkan.

Newserin mukaan tutkijat perehtyivät yli 1,8 miljoonaan maratontulokseen 131 maratonista ympäri maailman vuosien 2008 ja 2014 väliltä. Tutkijoille ilmeni, että sekä miehet että naiset hidastivat tahtiaan ensimmäisen ja toisen puolikkaan välissä, mutta miehet hidastivat 16,96-27,27 prosenttia naisia enemmän.

Tutkijoiden mukaan tämä voi johtua sukupuolten välisistä eroista psykologiassa ja päätöksenteosssa; ehkä esimerkiksi naiset aliarvioivat kykynsä ja miehet yliarvioivat omansa.

Tutkimuksen lopputulos onkin Newserin mukaan se, että vaikka miehet ehkä ovatkin nopeampia juoksemaan maratonin (johtuen genetiikasta), he eivät ole fiksumpia. Tutkimus neuvoo kuitenkin kumpaakin sukupuolta maratonjuoksussa; kannattaa aloittaa hitaammin kuin tuntuu luontevalta parantaakseen kokonaistulosta.

Lähde: Newser


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.