Pannukakut ovat monille maistuva herkku, jonka lisukkeena on usein jotain muuta herkullista, kuten hilloa tai jäätelöä.

Parhaimman pannukakkujen päällisen tai lisukkeen tittelistä on käyty kiivastakin keskustelua, joten nettikakkukauppa Jack & Beyond päätti selvittää, mikä on suosituin lisuke pannukakuille. Maailman suosituimman pannukakkulisukkeen selvittämiseksi nettikakkukauppa teetti kyselyn 3 073 ihmiselle ja pyysi heitä valitsemaan mieluisimmat lisukkeet.

Tulosten mukaan selvä ykkönen on Nutella tai suklaalevite. Yhteensä 91 prosenttia kyselyyn osallistuneista sanoi syövänsä pannukakkuja mielellään Nutellan, eli suklaa-hasselpähkinälevitteen tai muun suklaalevitteen kera.

Toisena on jäätelö (88 %) ja kolmantena kanadalaisiin yhdistetty vaahterasiirappi, joka oli 85 prosentin suosikkilisukkeiden joukossa. Top viiden täydentävät maapähkinävoi (76 %) ja banaanit ja suklaa (72 %).

Tulosten häntäpäästä löytyy kermavaahto, joka sai vain 31 prosenttia äänistä. Hieman suositumpi on brittien suosima sitruunaa ja sokeria -yhdistelmä (36 %) ja tämän edellä monille suomalaisille yleisin pannukakkujen lisuke, hillo (41 %).

Alla voit tutustua kyselyn tuloksiin kokonaisuudessaan. Aiemmin julkaistussa artikkelissa sen sijaan voit tutustua pannukakkutarjottimeen, joka nostaa aamiaisesi aivan uudelle tasolle.

Maailman suosituimmat pannukakkujen lisukkeet:

 1. Nutella/suklaalevite 91 %
 2. Jäätelö 88 %
 3. Vaahterasiirappi 85 %
 4. Maapähkinävoi 76 %
 5. Banaanit ja suklaa 72 %
 6. Pekoni ja siirappi 69 %
 7. Hunaja 68 %
 8. Savustettu lohi 58 %
 9. Voi 54 %
 10. Kinuski/toffee 51 %
 11. Tuoreet marjat 47 %
 12. Hillo 41 %
 13. Sitruuna ja sokeri 36 %
 14. Kermavaahto 31 %