Erityisruokavaliota noudattavilla voi olla vuodessa suurempi kauppalasku kuin muilla.

Vegaanisen ruokavalion suosio on viime vuosina kasvanut, mutta sama on voinut tapahtua ruokavaliota noudattavien kauppalaskun suuruudelle. Sama pätee myös erityisruokavaliota esimerkiksi uskonnollisista tai terveydellisistä syistä noudattaville, väittää tutkimus.

Evening Standard kertoo, että vegaaninen, gluteeniton, kasvis- ja halal-ruokavalio voivat tutkimuksen mukaan maksaa keskimäärin arviolta noin 190 euroa enemmän kuukaudessa eli yli 2 000 euroa vuodessa. VoucherCodesPron kyselynä toteutettuun tutkimukseen osallistui lähes 2 200 brittiä, jotka noudattivat erityisruokavaliota.

Kaikkia osallistujia pyydettiin arvioimaan kuinka paljon enemmän he keskimäärin kokivat kuluttavansa rahaa kuukaudessa ostamalla ruokavalioonsa sopivia ruokia ja juomia verrattuna ”päivittäisiin” tuotteisiin, jotka eivät vastanneet heidän erityisruokavaliotaan.

Evening Standardin mukaan tuloksista ilmeni, että keskiverto henkilö, jolla oli tiettyjä ruokavaliovaatimuksia, kulutti noin 2 000 puntaa enemmän ruokiin ja juomiin – eli noin 2 300 euroa.

Kyselytutkimukseen osallistuneista yli kolmannes koki, että heidän erityisruokavaliossaan on haittapuolia, joihin lukeutuivat muun muassa se, että he maksoivat enemmän kuin yleensä, ruoka- ja juomavaihtoehtoja on rajoitetusti, ystävät ja perheenjäsenet eivät ymmärrä erityisruokavalion noudattamista ja heidän täytyy ottaa vitamiinilisiä varmistaakseen, että saa tarvittavat ravintoaineet.

Tuloksista ilmeni myös, että lähes kaikki osallistujat (92%) olivat sitä mieltä, ettei ole reilua tai hyväksyttävää, että he joutuvat maksamaan enemmän ruoasta ja juomista. Suuremman kauppalaskun kanssa tuskailevat erityisruokavaliota noudattavat ihmiset voivat kuitenkin koettaa toivoa, että kun esimerkiksi vegaanisen ruokavalion suosio vain kasvaa ja vaihtoehtojen määrä lisääntyy, myös hinnat alkaisivat lopulta laskea.

Oletko sinä huomannut erityisruokavaliosi tulevan kalliimmaksi? Ota kantaa kommenteissa!

Lähde: Evening Standard

Kommentit

Kommenttia