Tutkimus: Vaimon onnellisuudella on enemmän väliä

Jos vaimo on onnellinen, on mieskin onnellinen – vaikka avioliitto ei niin hyvä olisikaan.

Sosiologien tekemän tutkimuksen mukaan miesten kohdalla onnellinen vaimo johtaa onnelliseen elämään. Newserin mukaan Rutgersin ja Michiganin yliopistojen tutkimus julkaistiin Journal of Marriage and Family:ssa.

Tutkimuksen mukaan, jos naiset kertoivat olevansa onnellisia avioliitossaan, kertoivat miehet olevansa onnellisia ylipäänsä, vaikka he eivät olisi avioliitolleen antaneet korkeaa arvosanaa. Naiset sen sijaan eivät olleet yleisesti onnellisia, jos kokivat avioliittonsa onnettomaksi.

”Luulen, että on pohjimmiltaan kyse siitä, että kun vaimo on tyytyväinen avioliittoon, hän tekee paljon enemmän asioita miehensä hyväksi, millä on positiivinen vaikutus miehen elämään”, Deborah Carr Rutgersista kommentoi.

Newserin mukaan Carr lisäsi, että miehet eivät niin puhu parisuhteistaan, joten sillä, onko mies onnellinen vai onneton suhteessaan, ei ole niin paljon vaikutusta kuin vaimon asenteella.

Tutkijat huomasivat myös yhden erikoisuuden liittyen sairastamiseen. Newserin mukaan kun mies sairastaa, vaimon onnellisuus laskee, mutta vaimon sairastaessa muutoksia miehen onnellisuudessa ei tapahdu.

”Tiedämme, että kumppanin sairastaessa vaimo usein on se, joka huolehtii, mikä voi olla stressaavaa”, Carr sanoi syyksi.

”Mutta usein naisten sairastaessa hän ei turvaudukaan aviomieheensä, vaan tyttäreensä”, hän lisäsi.

Lähde: Newser


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.