Tutkimuksen mukaan sinkut voivat olla yhtä onnellisia kuin parisuhteissa olevat.

Sosiologien mielestä parisuhteessa olevat ovat yleensä onnellisempia ja tyytyväisempiä kuin sinkut, mutta tutkimus osoittaa, että joillekin sinkkuus on parempi vaihtoehto. Kaikki riippuu siitä, miten henkilöt käsittelevät konflikteja parisuhteessa.

Uusiseelantilaisten tutkijoiden mukaan konflikteja inhoavat ja niitä kaikin tavoin välttelevät kertovat olevansa yhtä onnellisia sinkkuna kuin parisuhteessa olevat suhteessa. Newserin mukaan sellaiset ihmiset voivat olla onnettomia parisuhteessa.

”On hyvin dokumentoitu tutkimustulos, että sinkut voivat olla onnettomampia verrattuna parisuhteessa oleviin, mutta se ei välttämättä ole totta kaikkien kohdalla”, päätukija Yuthika Girme Aucklandin yliopistosta sanoi.

Girme toteutti tutkimuksensa kyselynä yli 4 000 ihmisille, iältään 18-94-vuotiaalle.

”Koskaan ei voi sanoa, että yksi koko sopisi kaikille”, professori George Mason, joka ei osallistunut tutkimuksen tekoon, kommentoi tuloksia HealthDaylle.

Mason kuitenkin lisää, että ihmiset, jotka eivät osaa käsitellä konflikteja, ovat hieman neuroottisia ja heille voisi olla hyötyä ammattilaisten kanssa keskustelemisesta.

Discovery taas huomauttaa, että tällaiset tutkimukset ovat tärkeitä sinkkujen määrän kasvaessa. Discoveryn Talal al-Khatib siteeraa aiempaa tutkimusta, jonka mukaan ihmiset, joilla on vahva pelko yksin olemisesta, päätyvät usein myös onnettomiin suhteisiin.

”Yhdessä nämä tutkimukset osoittavat, että parisuhteet eivät sovi kaikille”, al-Khatib kirjoittaa.

”Sinkkuelämä ei sittenkään ole niin kamalaa”, hän lisää.

Girmen tutkimuksesta voit lukea lisää täältä.

Lähde: Newser