Kenelläpä ei olisi silloin tällöin hetkiä, kun kiukuttaa ja on huonolla tuulella.

Tutkimuksen mukaan naiset ovat huonolla tuulella yhteensä kymmentä päivää vastaavan ajan vuodesta, kertoo Daily Mail. Kaiken kaikkiaan keskiverto nainen viettää viisi tuntia viikosta huonolla tuulella vaihtelevista syistä, mutta miehet ovat eri mieltä; miesten mielestä naiset kiukkuilevat useammin – jopa kahdeksan tuntia viikossa.

Daily Mailin mukaan joka toinen kyselyyn vastannut nainen tunnusti olevansa usein pahantuulinen. Neljä kymmenestä sen sijaan sanoi sen pahentuneen iän myötä.

Kaksi kolmesta naisesta oli myös sitä mieltä, että naiset ovat pahantuulisempia kuin miehet ja yksi seitsemästä naisesta ajatteli olevansa enemmän vihoissaan kuin onnellinen. Psykoterapeutti Sally Brownin mukaan kyselyn tulokset osoittavat kummankin sukupuolen kykenevän olemaan huonolla tuulella, mutta mielenkiintoisempaa hänen mukaansa on se, miten eri sukupuolet käsittelevät sitä.

”Naiset kaipaavat aikaa itselleen ja miehet luottavat kumppaniinsa pahantuulisuuden poistamiseksi. Ei täten ole yllättävää, että 23 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi kiukuttelun vaikuttaneen parisuhteeseen”, Brown kommentoi.

Daily Mailin mukaan kyselystä ilmeni, että neljännes naisista sanoi kumppanin olevan usein syypää siihen, että nainen on huonolla tuulella. Muita syitä olivat muun muassa ylipainoisuus, kuuntelematon kumppani, huono sää, teknologia ei toimi, kukaan ei auta, kuukautiset, niin sanottu huono hiuspäivä, liikenne, lapset eivät kuuntele, pomolta tuleva paine, huonot televisio-ohjelmat, ystävien Facebook-päivitykset ja kynnen hajoaminen.

Kyselyn teetti Healthspan ja siihen vastasi tuhat naista ja tuhat miestä.

Lähde: Daily Mail