Tutkimus: Seksielämästäsi tulee seksikkäämpää iän myötä

Keski-ikäisille toteutetun kyselyn mukaan petipuuhat eivät muutu tylsemmäksi iän myötä – päinvastoin.

Jos olet ollut siinä luulossa, että seksielämästä tulee tylsempää ja aktiivisuus laskee iän karttuessa, osoittaa kyselytutkimus sinun olleen väärässä.

Cosmopolitanin mukaan 40-59-vuotiaille kanadalaisille toteutetun kyselyn mukaan keski-ikäiset ovat edelleen seksuaalisesti aktiivisia ja myös kokeilunhaluisempia kuin aiempina vuosikymmeninä.

Kyselytutkimukseen osallistuneista 63 prosenttia kertoi olevansa kiinnostuneempia kokeilemaan uusia juttuja parantaakseen mielihyvää kuin olivat vielä 10 vuotta sitten.

Tutkimuksen toteuttivat seksitutkijat Guelphin yliopistosta yhdessä Sex Information and Education Council of Canadan (SIECCAN) kanssa. Tutkimuksen rahoittajana toimi Trojan.

SIECCAN:in toiminnanjohtaja Alex McKayn mukaan tutkijat olivat erityisesti kiinnostuneita 40-59-vuotiaiden ikäryhmästä, koska nämä aikuiset ovat ensimmäisiä, jotka ovat kasvaneet seksuaalisen vallankumouksen jälkeen.

Cosmopolitanin mukaan tutkijat halusivat nähdä, miten siinä ilmapiirissä kasvaminen on saattanut vaikuttaa heidän asenteisiinsa seksin suhteen.

”Tuolloin koimme yhteiskunnan muuttuvan liberaalimpaan suuntaan seksuaalisuuden suhteen ja ihmiset kasvoivat ajatellen, että seksuaalisuus on jotain, mistä nauttia”, McKay kommentoi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä. Aiemmin taas kerroimme, kuinka ainakin sinkkuelämää viettävät vanhemmat voivat olla seksuaalisesti kokeilevampia kuin nuoriso.

Lähde: Cosmopolitan