Tutkimus selvitti perheen elättäjien pettävän kumppaneitaan epätodennäköisemmin kuin kumppanistaan taloudellisesti riippuvaiset.

American Sociological Review julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan kumppanistaan taloudellisesti riippuvaiset pettävät todennäköisemmin. Miehillä todennäköisyys on kuitenkin kolme kertaa naisia suurempi, 15 prosenttia.

Taloudellisesti täysin kumpanistaan riippuvaiset naiset pettävät 5,2 prosentin todennäköisyydellä verrattuna 3,4 prosenttiin niistä naisista, jotka tienaavat saman verran kumppaninsa kanssa. Täysin perhettään elättävät naiset taas pettävät 1,5 prosentin todennäköisyydellä.

Tutkimuksen mukaan miehet ovat epätodennäköisemmin (2,9%) pettämässä kumppaniaan, kun he tienaavat 70 prosenttia parin yhdistetyistä tuloista. Uskottomuus lisääntyy tästä eteenpäin ja perhettään elättävillä miehillä todennäköisyys pettää on 4 prosenttia.

”Nämä miehet ovat täysin tietoisia siitä, että kumppaninsa ovat täysin riippuvaisia heistä ja voivat ajatella, että tämän johdosta kumppani ei jätä häntä, vaikka hän pettäisi”, tutkimusta tehnyt professori Christin Munsch sanoi.

Tutkimuksessa käytettiin tietoja yhdysvaltalaisesta National Longitudinal Survey of Youth -tutkimuksesta vuosilta 2001-2011. Tulokset perustuvat 2 757 18-32-vuotiaisiin heteroihin, jotka olivat olleet saman kumppanin kanssa yli vuoden.

Lähde: Newser