Tutkimus: Kevytlimsojen juominen voi saada syömään enemmän

Kevytlimsojen juominen voi johtaa siihen, että painosi nousee muutaman kilon vuodessa.

Kevytlimsojen juominen voi kannustaa sinua syömään enemmän kaloreita kuin muuten söisit, käy ilmi Illinoisin yliopiston tutkijoiden tekemästä tutkimuksesta. Tutkijoille selvisi, että kevytjuomia nauttivat kompensoivat juoman vähäistä kaloreiden määrää syömällä enemmän pitkin päivää – yleensä epäterveellisesti, kuten paljon sokeria, suolaa, rasvaa ja kolesterolia sisältäviä syötäviä.

Shape-lehden mukaan kevytjuomia juovat saivat päivittäin keskimäärin 69 kaloria enemmän. Päivässä se ei kenties vaikuta suurelta määrältä, mutta vuoden aikana kaikki ne päivittäiset  lisäkalorit voivat yhdessä tarkoittaa jopa kolmen kilon painnonousua.

Shapen mukaa tulokset tukevat aiemmin julkaistua Teksasin yliopiston tutkimusta, jonka mukaan kevytlimsoja juovilla oli 70 prosenttia todennäköisemmin suurempi vyötärönympärys kymmenen vuoden aikana kuin tavallista limsaa juovilla. Kahden juoman juominen päivässä kasvatti lukemaa 500 prosenttiin.

Tarkkaa syytä sille, miksi kevytjuomien juominen saa syömään liikaa, ei ole selvitetty, mutta tutkijat epäilevät sen liittyvän käsityksiin; kevytlimsan juominen vaikuttaa terveellisemmältä vaihtoehdolta, minkä takia ei koe niin huonoa omatuntoa, jos vihannesten sijaan syökin rasvaisia ranskalaisia aterialla.

Lähde: Shape


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.