Kannabista käyttävillä ihmisillä on aktiivisempi seksielämä kuin heillä, jotka eivät käytä kannabista.

Kannabiksen käyttö voi parantaa ihmisten seksuaalisia kokemuksia, uutisoi brittilehti Metro. Tämä pohjautuu uuteen Stanfordin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkimkseen, joka paljasti, että kannabista käyttävät harrastavat 20 prosenttia enemmän seksiä kuin he, jotka eivät käytä kannabista.

Tulokset on saatu National Survey of Family Growthista, jossa arvioidaan perherakenteita, seksuaalista aktiivisuutta ja lasten lukumäärää kyselyn perusteella, mihin on vastannut yli 50 000 amerikkalaista, 25-45-vuotiasta ihmistä.

Metron mukaan tutkijat saivat selville, että 24,5 prosenttia miehistä ja 14,5 prosenttia naisista oli käyttänyt kannabista tutkimusaikana ja sitä käyttäneet kertoivat aktiivisemmasta seksielämästä kuin he, jotka eivät olleet käyttäneet kannabista.

Tuloksista ilmeni, että keskimäärin ne naiset, jotka eivät käyttäneet kannabista, harrastivat seksiä kuusi kertaa kuukaudessa, kun taas kannabista käyttäneet naiset harrastivat seksiä keskimäärin 7,1 kertaa kuukaudessa.

Metron mukaan miesten kohdalla yhteys oli vahvempi. Kannabiksesta loitolla pysyneet miehet harrastivat keskimäärin 5,6 kertaa seksiä kuukaudessa, kun taas päivittäin pilveä polttaneet kertoivat harrastavansa seksiä 6,9 kertaa kuukaudessa.

Tutkijat ovat todenneet, että tämän pohjilta kannabiksen käyttö lisää seksuaalista aktiivisuutta 20 prosentilla, mikä mahdollisesti osoittaa, ettei kannabiksen käyttö latista seksiviettiä tai halua päätyä jonkun kanssa sänkyyn.

”Havaitsemamme yleinen trendi päti kumpaankin sukupuoleen ja kaikkiin ihmisiin ihonväriin, ikään, koulutustasoon, tuloluokkaan ja uskontoon, terveystilaan, parisuhdetilanteeseen ja lapsiin tai lapsettomuuteen katsomatta”, tutkimusta johtanut tohtori Michael Eisenberg sanoi.

Metron mukaan tämä voi eliminoida väitteet siitä, että kannabista käyttävillä on enemmän aikaa harrastaa seksiä tai että he ovat epätodennäköisemmin uskonnollisia tai että he ovat nuorempia ja näin todennäköisemmin harrastavat enemmän seksiä.

Tutkijat eivät usko, että tämä todistaa kannabiksen suoraan tehostavan seksuaalista aktiivisuutta, mutta se kyseenalaistaa aiemmat tutkimukset, joiden mukaan kannabiksen käyttö voi haitata seksielämää.

Metro kuitenkin huomauttaa, että tutkimus keskittyi seksielämän aktiivisuuteen, mutta ei siihen, kuinka laadukasta harrastettu seksi oli. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että kannabiksen käyttö voi laukaista erektiohäiriön ja alentaa siittiöiden määrää, joten ei välttämättä ole suositeltavaa alkaa pössytellä paremman seksielämän toivossa.

Lähde: Metro