Tutkimusta toteutettiin musiikkifestivaaleilla.

Jos ihosi menee kananlihalle esimerkiksi ollessasi kuuntelemassa jonkin artistin keikkaa, voi se olla merkki siitä, että todennäköisemmin elät menestyksekästä, tervettä ja onnellista elämää. Tämä käy ilmi kesän 2018 aikana toteutetusta tutkimuksesta.

The Independentin mukaan Readingin ja Leedsin musiikkifestivaaleilla tehtiin tutkimus, jolla pyrittiin selvittämään, voiko ihon kananlihalle meneminen korreloida henkilön terveyden ja luonteen kanssa. Tutkijat saivat selville, että kananlihalle menemistä kokevat todennäköisemmn vaalivat vahvempia ihmissuhteita muiden kanssa, saavuttavat korkeampia akateemisia saavutuksia elämänsä aikana ja heidän terveytensä on parempi.

Tutkimusta johtivat Harvardin yliopiston tutkijat Matthew Sachs ja Oxfordin yliopiston professori Robin Murphy. He arvioivat sadan ihmisen reaktioita, ketkä olivat katsomassa keikkaa samalla, kun käyttivät seurantalaitetta.

The Independentin mukaan tutkijat analysoivat osallistujien psykologisia reaktioita musiikkiin. Samalla he toteuttivat joukon psykometrisiä testejä määritelläkseen, mitä ”kananlihahetken” kokeminen kertoo yksilöstä.

Tutkimuksessa tultiin siihen lopputulokseen, että 55 prosentilla briteistä todennäköisesti menee iho kananlihalle live-esityksen aikana ja tämä tapahtuu todennäköisesti ensimmäisen minuutin aikana.

Naiset reagoivat todennäköisemmin livemusiikkiin

Tutkimuksessa ilmeni, että naiset todennäköisemmin osoittavat emotionaalisen reaktion livemusiikkiin. Tutkimuksessa 55 prosentilla naisosallistujista iho meni kananlihalle verrattuna 46 prosenttiin miehistä.

Tutkijoiden löydösten mukaan vähintään kerran festivaalin aikana ihon kananlihalle menemisen kokeneet osallistujat kuvailivat todennäköisemmin itseään empaattiseksi ja miellyttäväksi ihmissuhteissa. Ihon kananlihalle menemisen huomanneet myös todennäköisemmin totesivat, että ovat hyvällä tuulella ja heidän yleinen fyysinen hyvinvointi oli mainiossa kunnossa.

The Independentin mukaan 66 prosenttia osallistujista, joilla iho meni kananlihalle keikkojen aikana, sanoi olevansa positiivisemmalla tuulella verrattuna 46 prosenttiin niitä osallistujia, joilla iho ei mennyt kananlihalle. Kananliha-joukkoon kuuluvat totesivat tämän lisäksi 43 prosenttia todennäköisemmin, että heillä on yliopistotason tutkinto.

Toisen päätutkijan, Robin Murphyn mukaan tutkimus on ensimmäinen, joka osoittaa eroavaisuudet luonteenpiirteissä, jotka määrittelevät ihmisiä, joilla iho menee kananlihalle.

”Todisteet myös viittaavat siihen, että olemalla todella kytköksissä liveviihteeseen ja ihon kananlihalle meneminen vaikuttaa meidän yleiseen käsitykseen hyvinvoinnista ja mielialasta”, Murphy sanoi.

Lähde: The Independent