Syömisen taustalla soiva musiikki voi vaikuttaa kykyyn nauttia ruoasta.

Appetite-lehdessä julkaistiin tutkimus syömisen aikana kuunneltavan musiikin vaikutuksesta ruoasta nauttimiseen. Tutkimusta varten tutkijat antoivat osallistujille joko suklaata tai punaista paprikaa syötäväksi, ja laittoivat heidät kuuntelemaan samalla neljää erilaista musiikkia neljän eri testisession aikana.

Osallistujat söivät ja kuuntelivat samalla jazzia, hip-hoppia, klassista ja rockia. Neljä syöntikerran jälkeen tutkijat pyysivät osallistujia arvioimaan, kuinka paljon he pitivät syömästään ruoasta.

Suklaa edusti tutkimuksessa emotionaalista ruokaa. eli ruokaa, jota ihmiset syövät piristääkseen itseään, ja paprikat vastaavasti epäemotionaalista ruokaa. Tuloksista selvisi, että musiikilla ei ollut vaikutusta paprikoiden makuun, mutta suklaata syöneet kertoivat pitäneensä siitä enemmän kuunnellessaan jazzia ja vähiten kuunnellessaan hip-hoppia.

Tutkijat väittävät, että lopputuloksen syy löytyy korvien välistä. Jazzilla on yleensä tyynnyttävä ja rauhallinen vaikutus ja se voi saada mietteliääksi, mutta hip-hop sen sijaan on enemmän aggressiivista, joten sen vaikutus on enemmän päinvastainen.

Ero vaikuttaa syömiseen, koska kun on mietteliäs ja tyytyväinen, on silloin enemmän tietoinen asioista kuin silloin, kun tuntee olonsa aggressiivisemmaksi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jazzin soidessa todennäköisemmin arvostaa enemmän ruokaa ja nautiskelee sen mausta enemmän.

Lähde: Women’s Health